Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patzaichin participă la a unsprezecea sa Olimpiadă cu designul ținutei oficiale a echipei olimpice a României

ro

30 Jun, 2012 17:33 902 Marime text

Delegația României va defila la Londra în vestimentație Patzaikin, un brand integral românesc care are șanse de a câștiga podiumul olimpic la „proba de design".

Ieri, 28 iunie 2012, s-a lansat ținuta oficială ce va fi purtată de delegația României la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice de la Londra. Colecția este inspirată de atributele de atlet ale lui Ivan Patzaichin și plăcerea lui pentru sport, suprapuse peste spiritul dezinvolt al Deltei Dunării. Elementele eco, motivele geometrice, calitatea, cromatica specifică naturii din Deltă, confortul și familiaritatea unei haine bine croite au constituit coordonatele de lucru ale echipei de designeri.

„Am petrecut multe zile împreună cu echipa de designeri, pe barcă, în Deltă, uneori vâslind, alteori stând de vorbă, pentru că Delta poate fi intensă și dramatică, dacă vrei să-ți consumi energia, sau calmă și fără griji, dacă vrei doar să lenevești la soare. Așa sunt și hainele, se potrivesc unor sportivi care au mușchii încălziți pentru competiție, dar își iau răgazul să se bucure de momentele de sărbătoare. Să nu uităm, ei reprezintă țara Performanța, tot așa cum reprezintă România. Nu-ți poate lua nimeni niciodată, sentimentul de încurajare pe care ți-l dau cei ce sunt alături de tine și mândria de a defila sub culorile tricolorului în fața unui întreg stadion, având conștiința de a fi printre cei mai buni din lume. Sper că pentru cât mai mulți sportivi din lotul României ceremoniile de încheiere să însemne chiar confirmarea faptului că sunt cei mai buni" a spus Ivan Patzaichin.

Realizarea vestimentației olimpice de gală este rodul entuziasmului directorului de creație al echipei de designeri, Oláh Gyárfás, a pasiunii sale pentru hainele sport, iar rezultatul este o colecție care respiră un aer urban și contemporan.

Delegația olimpică a României va fi compusă din peste 150 de sportivi, antrenori, oficiali și personal medical, iar disciplinele sportive sunt extrem de diverse: natație, polo, atletism, caiac-canoe, box, canotaj, ciclism, scrimă, gimnastică, judo, tir sportiv, tenis de masă, tenis, haltere, lupte etc. Din această perspectivă, colaborarea a presupus și o provocare, stilistică și logistică: un design care să avantajeze toate conformațiile fizice și ulterior producția de variante personalizate într-un răstimp relativ scurt.

Echipa Comitetului Olimpic și Sportiv Român a făcut selecția dintr-un mare număr de look-uri, astfel că delegația olimpică va defila într-o ținută ce îmbină o eleganță relaxată cu confortul inerent hainelor concepute pentru atleți. Materialele sunt naturale (bumbac, denim, mătase, piele), tăieturile asimetrice, iar silueta cambrată, atât la sacourile pentru bărbați cât și la jacheta și rochia pentru femei. Cromatica este proaspătă, aducând laolaltă culori alese în urma unei incursiuni în misterioasa pădure Letea: alb, albastru închis, gri și ocru. Imagini cu trupuri de sportivi devin aproape abstracte în colajul caleidoscopic imprimat pe tricouri și eșarfe, într-un subtil omagiu bucuriei pe care sportul o aduce în viețile noastre. Colecția se adresează publicului larg și va fi disponibilă pentru vânzare imediat după defilarea oficială de la deschiderea JO de la Londra, pe 27 iulie 2012.

În perioada Jocurilor, stația de metrou Sudbury Town din Londra va purta numele lui Ivan Patzaichin, într-o interpretare unică a celebrei hărți a metroului londonez, în care fiecare linie este dedicată unei discipline sportive și fiecare stație unui sportiv olimpic medaliat cu aur. Alți patru sportivi români sunt de asemenea omagiați: Nadia Comăneci, Iolanda Balaș, Elisabeta Lipă și Georgeta Damian.

Colecția Patzaikin Olympic este concepută în beneficiul proiectelor sociale de dezvoltare a comunităților din Delta Dunării. PATZAIKIN este un brand autentic românesc şi o platformă de creaţie în care colaborează artişti, designeri şi meşteri inspiraţi de un campion. Prin cele două linii de producţie - fashion şi ambarcaţiuni de lemn - Patzaikin recuperează tradiţii locale şi inovează cu cele mai noi tehnologii pentru a oferi o şansă ecoturismului în România.

Contact: Cristian Mosoia, contact@patzaikin.com, 0756 024 155. www.patzaikin.com / www.rowmania.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii