Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paşii care trebuie urmaţi în urma unui accident auto

ro

09 Oct, 2012 16:27 1452 Marime text

avocat-elena-grecu.jpgAccidentul auto este o experiență mai puțin placută pentru fiecare parte implicată. În accidentele auto puține sunt cazurile în care parțile nu suferă de leziuni sau nu sunt afectate din punct de vedere psigologic. Astfel ca și recomandare este bine să faceți o pregatire preventivă în cazul unui accident auto, pentru astfel de situatii să fiți pregătiți și totul să decurgă așa cum trebuie precizeaza avocat Elena Grecu

Este recomandat ca pe langă instrumentele impuse de legea și Poliția Română (indicatoare de staționare, triunghiurile reflectorizante, trusa medicală, ș.a.), să aveți în mașină documente care să furnizeze informații despre mașina pe care o conduceți și despre persoana de la volan (carnetul de conducere, carte de identitate, asigurare auto, actul de îmatriculare al mașinii). Pe langă aceste documente este bine să aveți în torpedou și informații despre starea dumneavostră de sănătate (alergii, leziuni existente înainte de accident, boli care pot fi agravate în urma utilizarii anumitor substanțe folosite de cei de pe ambulanța, aceștia neștiind că dumneavoastră sunteți alergici).

În cazul în care accidentul auto implică și alți pasageri (cei care vă însoțeau în automobil) este bine ca și pe aceștia să le faceți o verificare generală a stării de sanatate să nu existe leziuni care ar putea afecta grav mutarea lor sau simpla deplasare de pe carosabil.

După ce ați sunat la 112 trebuie anunțată și compania de asigurări despre accident iar pentru acest lucru este recomandat să aveți cât mai multe informații despre accident și condițiile în care s-a produs în acest sens, fiind bine ca acestea să fie notate - de multe ori se uită detalii importante care vă pot ajuta mai târziu în recuperarea daunelor: numele străzii, mărcile și numerele de îmatriculare ale mașinilor implicate în accident, numele conducătorului/ conducătorii mașinilor implicate în accident și dacă aceștia considerați că au consumat băuturi alcoolice, starea carosabilului, starea vremii. Astfel nu trebuie uitați de martori, trebuie să luați numele, numărul de telefon ai martorilor care au văzut accidental.

O statistică facută de Poliția Romana - Direcția Rutieră arată că anual au loc:

V. DINAMICA ACCIDENTELOR DE CIRCULAȚIE ÎNREGISTRATE (01.01.-30.06.)

2011

2012

(+/-)

%

A. Accidente grave de circulație

       

- TOTAL

3939

3934

-5

-0,13%

- morți

846

778

-68

-8,04%

- raniți grav

3743

3786

43

1,15%

- raniți ușor din accidente grave

1427

1528

101

7,08%

B. Accidente ușoare

- TOTAL

7331

7834

503

6,86%

- raniți ușor din accidente ușoare

8929

9490

561

6,28%

C. Accidente cu pagube materiale

- TOTAL

38157

33481

-4676

-12,25%

După cum vedeți în tabelul de mai sus, cifrele nu sunt deloc mici și îmbucurătoare, în cazul unui accident cu morți sau raniți grav este bine ca următorul telefon dupa 112 să fie cel dat avocatului pentru a întreba care sunt pașii care trebuie urmați și ce este mai important, ce este mai bine de făcut pentru ca dumneavoastră să nu fiți defavorizați. Avocatul întodeauna va ști ce este bine de făcut în astfel de cazuri și va vedea mai "limpede" totul, nefiind implicat în accident, precizeaza Elena Grecu avocat la Grecu & Lawyers.

Avocatul va analiza toate informațiile date de dumneavoastră sau chiar vă va reprezenta mai departe la toate instituțiile daca va fi necesar, astfel încat să nu vi se încalce drepturile. Avocatul pe langă reprezentare vă poate ajuta în recuperarea facturilor medicale, daunele materiale sau morale survenite în urma accidentului auto, luând legatura cu toate instituțiile abilitate și chiar să obțină maximul posibil de la asigurator. Avocatul acționează în favoarea dumneavoastră cunoscând legea și folosind pârghiile legale pentru ca dumneavoastră să aveți siguranța de care aveți nevoie.

******

Despre Grecu & Lawyers

Relația Client-Avocat este un parteneriat bazat pe încredere, profesionalism și confidențialitate.

Ne adresăm atât persoanelor juridice cât și persoanelor fizice, fie că acestea sunt din România, din Uniunea Europeană, sau din state terțe.

Suntem alături atât de cei care au nevoie de un serviciu punctual, cât și de cei care au nevoie de un "sfătuitor" permanent. Știm că fiecare Client este diferit iar avocații noștri vor propune cele mai bune soluții în funcție de nevoile specifice și de particularitățile business-ului, ori a cazului concret.

Avocații din departamentele noastre de specialitate pot oferi deopotrivă consultanță, cât și reprezentare în instanță, astfel încât avocatul desemnat va putea asista Clientul pe toată durata colaborării.

Știm că doar o rețetă de implicare, documentare și transparență poate face un Client să fie mulțumit de serviciile oferite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii