Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Deseurilor din Echipamente Electrice si Electronice

ro

06 Jun, 2011 16:33 1280 Marime text

carucioare_.jpgGremlin Computer si Centrul pentru Resurse Civice au derulat in perioada 3 - 4 iunie 2011 "Olimpiada Deseurilor din Echipamente Electrice si Electronice". Timp de 2 zile, elevii si tinerii s-au intrecutpe platoul Casei de Cultura Constanta in "probe olimpice" tematice, precum: cursa de soareci, dezmembratul tastaturilor contra-cronometru, stafeta carucioarelor cu electronice, sau aruncarea mouse-ului la distanta. Competitia a fost pe placul celor prezenti, tinerii participanti declarandu-se incantati de eveniment: "

castigator_tombola_.jpgNu m-am gandit pana acum ca un mouse poate avea si o astfel de intrebuintare!" ne spune Daniel, 12 ani, elev la Scoala generala Gheorghe Titeica.
Cei mai mici castigatori au primit drept premiu invitatii la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii.

elevi_.jpgSi scolile au avut intrecerea lor, prin cantitatile de deseuri din echipamente electrice si electronice predate spre reciclare, de la inceputul anului. Astfel, cele mai "performante" unitati scolare sunt Grupul scolar Cogealac, Scoala generala Aurel Vlaicu si Scoala generala Gheorghe Titeica. Aceste scoli au predat spre reciclare, insumat, peste 1,5 tone deseuri din echipamente electrice si electronice! Drept recompensa pentru stradania lor, scolile au primit aparate de aer conditionat si convectoare electrice.

Tombola pentru locuitorii orasului
scoala_premiata_.jpgSambata a avut loc o tombola la care "biletul de inscriere" a constat intr-un aparat vechi. S-au primit spre reciclare prajitoare de paine, componente de calculator, aparate de radio sau chiar monitoare! La extragere, s-au castigat aparate de aer conditionat, fiare de calcat, mixere de bucatarie,uscatoare de par, telefoane mobile si cartele preplatite.

Evenimentul "Olimpiada deseurilor din echipamente electrice si electronice" a fost derulat de catre SC Gremlin Computer si Centrul pentru Resurse Civice, cu sprijinul Primariei municipiului Constanta, Inspectoratului Scolar Judetean, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii si Recolamp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii