Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O poză, cât o mie de cuvinte - Istoria în imagini a Castelului Bethlen din Criş

ro

17 Mar, 2011 22:46 936 Marime text
Apel pentru crearea unui album foto virtual pe tema: poveştile din trecut ale Castelului Bethlen din Criş, iniţiat de Asociaţia Pro Castrum Bethlen

Dacă ar avea cuvinte, castelul din Criş, de aproape 600 de ani, ar avea, cu siguranţă,poveşti foarte interesante pentru noi.Scopul paginii de webwww.bethlen.eu este tocmai aceea de a da voce unuia dintre cele mai frumoase exemple alearhitecturii renascentiste din Transilvania.Poveştile din trecut ale castelului şi ale oamenilor, care au trăit în jurul ei ne ajută să înţelegem mai bine prezentul şi să influenţăm viitorul.

Noi credem că ofotografiechiar face uneori câto mie de cuvinte. Tocmaide aceeaam dori să prezentămîn imaginicâteva dintre poveştiledin trecutale castelului.Deşi ochii noştri nu pot captura un moment, momentele importante, frumoase din viaţa noastră rămân întipărite în mintea noastră. Aceste imagini pot fi transmise atât de frumos printr-o fotografie.

Căutăm fotografii vechi despre- sau strâns legate decastel, care să ne invite într-o călătorie în trecutul acestuia, evocând poveşti interesante, sau chiar haioase.Fotografiile să fie însoţite de o descriere: când şi de către cine a fost făcută fotografia, o poveste interesantă legată de fotograf, fotografie sau de vremurile respective.

Aşteptăm fotografiile (scanate) şi descrierea acestora la adresa de e-mail:concurs@pontweb.ro, până în20 aprilie 2011.

Dacă - din orice motiv - digitalizarea unei fotografii relevante din punct de vedere a concursului nu poate fi realizată, vă rugăm să ne contactaţi. Suntem foarte curioşi de toate aceste poze şi deschişi la asistenţă în înlăturarea dificultăţilor de acest gen.

Cele mai bune trei fotografiivor fi premiate, iar câştigătorii categoriei de„cea mai veche fotografie" şi „cea mai amuzantă poză"vor primi premii speciale.

Imaginile, împreună cu descrierile menţionate vor fi afişate pe site-ul castelului, astfel, fiecare participant contribuind la atingerea scopului asociaţiei Pro Castrum Bethlen de a promova valorile culturale şi istorice ale clădirii şi a ajuta le reabilitarea acestuia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii