Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua manifestare stiintifica la Facultatea de Istorie

ro

21 Nov, 2012 15:05 877 Marime text

În zilele de 16 şi 17 noiembrie, a avut loc a V-a sesiune naţională a Asociaţiei „Dobrogea-Istorie şi Civilizaţie", organizată în parteneriat cu Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa. Evenimentul jubiliar a fost onorat de prezenţa unor cercetători de la Institutul de Istorie „N. Iorga" al Academiei Române şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea, cadre didactice de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, alţi specialişti în istorie locală şi regională aparţinând unor instituţii de cultură din Constanţa.

Dezbaterile s-au concentrat în jurul a două mari teme: Evoluţia istorică a spaţiului danubiano-pontic şi Relaţiile dintre statele sud-est europene sub impactul intereselor Marilor Puteri (sec. XIX-XXI) şi au prilejuit un amplu schimb de idei, sesiunea aceasta putând fi catalogată drept cea mai reuşită din punct de vedere al varietăţii tematice şi al originalităţii temelor propuse. După cum se poate observa, una din temele de dezbatere a fost dedicată Dobrogei, având în vedere importanţa aparte a lunii noiembrie pentru destinul acestei provincii.
Cu aceeași ocazie, a fost lansat și volumul Relații româno-bulgare (1945-1965): dicționar cronologic/Romanian-Bulgarian Relations (1945-1965): Chronological Dictionary, având ca autor pe preşedintele Asociaţiei „Dobrogea - Istorie și Civilizație", dr. Magdalena Tiţă.

Biroul de promovare și relații publice,
20 noiembrie 2012

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii