Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nutritionistii recomanda Cerealele integrale ca sursa importanta de antioxidanti

ro

26 Jul, 2010 20:09 1728 Marime text
fotografie-cereale-integrale.jpgNutriţioniştii susţin că cerealele integrale reprezintă o alegere benefică pentru o alimentaţie echilibrată deoarece sunt o sursă importantă de nutrienţi, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanţi, esenţiali în alimentaţia tuturor persoanelor, indiferent de vârstă.

nestle-fitness-antioxidanti.jpgCerealele integrale sunt bogate în nutrienţi cu proprietăţi antioxidante, precum vitamina E şi seleniu, care se găsesc în germenul bobului de grâu. Studiile ştiinţifice au demonstrat că un consum zilnic de cereale integrale, alături de o alimentaţie echilibrată, ajută la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi (1). De asemenea, in vitro s-a observat că antioxidanţii din produsele pe bază de cereale integrale au o activitate similară cu cea a unor fructe sau legume (2).

Antioxidanţii din plante sunt asociaţi cu reducerea riscului de apariţie a anumitor boli, inclusiv a bolilor cardiace şi a cancerului (3).

"Consumul a cel puţin trei porţii de cereale integrale pe zi, ca parte a unei alimentaţii echilibrate şi a unui stil de viaţă sănătos, contribuie semnificativ la aportul de nutrienţi esenţiali necesari unei bune funcţionări a organismului. Cerealele integrale pot fi consumate începând de la micul dejun, cea mai importantă masă a zilei", declară Elena Casapu, specialist Nestlé în nutriţie.

Studiul privind concentraţia de antioxidanţi a diferitelor cereale arată că cea mai mare cantitate de antioxidanţi se găseşte în făina integrală din orz, după care urmează făina albă de porumb, făina integrală de ovăz, făina integrală de grâu şi nu în ultimul rând făina integrală de orez (4).

Permanent preocupată de alimentaţia consumatorilor, compania Nestlé a îmbunătăţit, încă de la începutul anului 2006, profilul nutriţional al cerealelor pentru mic dejun cu cereale integrale. Aceste produse le oferă consumatorilor opţiuni nutriţionale echilibrate şi sporesc importanţa acordată primei mese a zilei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii