Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii Echipei Naționale de Rubgy, transformaţi de Alexandru Ciucu pentru un scop caritabil!

ro

03 Dec, 2012 20:41 1255 Marime text
Membrii Echipei Naţionale de Rubgy a României au trecut printr-o transformare stilistică în dorinţa de a ajuta copiii talentaţi. La iniţiativa creatorului de costume premium, Alexandru Ciucu, sportivii au renunţat la echipamentul sportiv şi au îmbrăcat pentru o zi, elegantele fracuri create de designer.

În aceste noi ipostaze, Stejarii s-au lăsat fotografiaţi pentru Calendarul Oficial Alexandru Ciucu 2013 pe care designerul îl va lansa marţi, 4 decembrie, în cadrul unui eveniment exclusivist, organizat la Atenee Palace Hilton Bucureşti.

Membrii Echipei Naţionale de Rugby apar în cele 12 file ale calendarului în ipostaze de joc, pe teren, respectând regulile şi disciplina partidei, însă schimbând echipamentul sport cu costumele semnate de Ciucu.

Fotograful ales de cunoscutul designer pentru acest proiect este Alex Gâlmeanu, iar cei doisprezece sportivi selecționați din Echipa Națională de Rugby sunt Mădălin Lemnaru, Otar Turashvili, Andrei Ursache, Viorel Lucaci, Cosmin Rațiu, Florin Surugiu, Gal Csaba, Ionuț Botezatu, Dragoș Vasile, Mihai Adăscăliței, Mihai Roșca, Vasile Rus.

Proiectul exprimă cele două laturi contradictorii ale personalităţii masculine, prezentând, pe de-o parte, bărbatul puternic, activ, dur si luptător, care păstrează din instinctele primare, și remarcând, pe de altă parte, bărbatul îmblânzit, rafinat, elegant, perfect adaptat regulilor societăţii moderne.

"Se spune că Rubgy-ul este un sport dur și agresiv. Mi-am propus ca prin acest calendar să aduc în prim-plan această disciplină, punând-o însă într-o lumină caldă și umană, așa cum este ea de fapt. Un sport demn și elegant.

Consider că prin aceste valențe rugby-ul se suprapune conceptual pe valorile de bază ale designului vestimentar clasic masculin.

Astfel, Calendarul Alexandru Ciucu 2013 vine să dea o altă dimensiune esteticului masculin, perceput ca îmbinare a extremelor sale folosind ca element de legătură fracul - acest simbol al eleganței masculine în absolut.

Mi-a făcut o deosebită placere să lucrez cu Naționala de Rugby a României pentru realizarea acestui calendar. Am fost foarte surprins să văd cu câtă naturalețe și-au asumat sportivii în fața camerei de filmat un rol care la prima vedere părea atât de îndepărtat de felul lor de a fi", declară Alexandru Ciucu.

"În fiecare an FRR încearcă să ofere iubitorilor sportului cu balonul oval un calendar pentru anul următor în care apar cele mai importante figuri din acest sport.

După calendarele din anii trecuți, printre care și cel cu imagini de la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, în acest an am acceptat cu plăcere propunerea lui Alexandru Ciucu de a folosi ca modele în calendarul său pe 2013, doisprezece dintre jucătorii Echipei Naționale de Rugby a României.

Rezultatul este remarcabil pentru că el a reușit să surprindă într-un mod original noblețea și eleganța acestui sport, păstrând însă forța, vitalitatea și pesonalitatea jucătorilor de rugby. Acest calendar ne bucură cu atât mai mult cu cât are și un caracter social, profiturile încasate în urma vânzării acestuia, urmând a fi donate Fundației Principesa Margareta a României pentru programul ‘Tinere Talente'", declară Alin Petrache, Președinte Federația Română de Rugby (FRR).

"Suntem bucuroși să ne alăturăm acestui proiect original realizat de Alexandru Ciucu. Fondurile donate vor fi folosite de Fundație pentru a sprijini tineri artiști plastici și muzicieni valoroși, dar lipsiți de resurse financiare, prin burse, mentorat și promovare în cadrul programului ‘Tinere Talente'", declară Mugurel Mărgărit-Enescu, Director Executiv Fundația Principesa Margareta a României.

Profitul rezultat în urma vânzării Calendarul Alexandru Ciucu 2013 va fi donat Fundaţiei Principesa Margareta a României, în beneficiul programului "Tinere talente", în virtutea relaţiei tradiţionale pe care Alexandru Ciucu o are cu Casa Regală ca furnizor oficial.

Calendarul Oficial Alexandru Ciucu 2013 are preţul de 100 de lei şi poate fi cumpărat începând cu data de 5 decembrie din rețeaua de magazine Tata&fiul și de la Atelierul de Înaltă Croitorie Alexandru Ciucu. Calendarul poate fi deasemena comandat de pe site ul oficial al atelierului, www.alexandruciucu.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tiberiu 04 Dec, 2012 11:08 Am vazut ca Alin Petrache candideaza la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie din partea USL.El intra in cursa electorala pentru un mandat de deputat in Colegiul 15 din sectorul 3.Alin a fost un sportiv extraordinar carea a facut foarte multe lucruri bune pentru sportul ramanesc atat de pe terenul de rugby cat si din functia de presedinte al Federatiei Romane de Rugby sau cea de vicepresedinte al ANST. Ii urez mult succes si sunt sigur ca va face in continoare foarte multe lucruri frumoase pentru sportul romanesc atunci cand va ajunge in Parlament. Mai mule informatii despre Alin se gasesc pe http://www.alinpetrache.ro