Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Let`s Do It, Romania!" "Curatenie in toata tara, intr-o singura zi!"

ro

24 Sep, 2010 20:29 1776 Marime text

logo-ldir.jpgIn data de 25 septembrie 2010, in intervalul orar 08.00 - 18.00, se desfasoara actiunea de curatenie a Romaniei organizata in cardul proiectului „Let's Do It, Romania!". Pentru mai multe detalii va rog sa accesati site-ul oficial al proiectului la adresa www.letsdoitromania.ro. In judetul Constanta, actiunea se bucura de participarea a cel putin 1.500 persoane intre 6 - 75 ani, din toate categoriile sociale.

Acțiuni au loc pe toată suprafața județului Constanța, de la granite cu Bulgaria și până în Delta Dunării, de la Dunăre și până la mare.

Aceasta actiune isi propune curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, într-o singură zi si nu substituirea serviciile de salubritate. Ca obiective pe termen lung, proiectul îşi propune responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediul înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi. Mormanele de gunoi pe care le-am identificat si le vom curata în cadrul acestei campanii sunt gunoaiele aruncate de către cetăţeni (localnici sau turişti) în areale naturale.

Până la acest moment s-au înscris peste 1.500 voluntari, cu vârste între 6 și 76 ani. Categoriile sociale sunt variate, înregistrându-se inclusiv implicarea pensionarilor, sau chiar a deținuților de la Penitenciarul Poarta Albă și a secției exterioare Valu lui Traian.

O acțiune inedită este acțiunea de curățire subacvatică, desfășurată începând cu ora 10 în zona Cazino Constanța, de către clubul de scufundări InDeep Constanța. De asemenea, Șantierul

Partenerii acțiunii din județul Constanța sunt următorii:

Autorități care se implică:

Instituția Prefectului județului Constanța

Consiliul Județean Constanța

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

Garda de Mediu Constanța

Administrația Națională a Penitenciarelor

Primăriile din județ

Companii partenere:

SC Polaris Grup SA

SC Gremlin Computer SRL

Șantierul Naval Daewoo Mangalia

Sponsori:

Rompetrol Rafinare

Intersnack

Crucial Systems

Danubius Travel Agency

Arabesque

Organizații partenere:

Centrul pentru Resurse Civice

Junior Chamber International

Asociatia Nationala a Scafandrilor Profesionisti si a Salvamarilor din Romania

Campania "Let's do it, Romania!" - a declansat curățenia națională a României din 25 septembrie 2010. Ca si in Estonia (ţara de origine a iniţiativei) în 2008, in Letonia şi Lituania în 2009, actiunea din Romania isi propune implicarea cetăţenilor, a autorităţilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice şi a mass media pentru a mobiliza populaţia să iasă în ziua stabilită şi să cureţe deşeurile conform planului realizat de către echipă.

Pentru detalii despre etapele proiectului „Let's Do It, Romania!" puteti vizita www.letsdoitromania.ro .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii