Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare proiect - Acționăm responsabil

ro

02 May, 2011 16:58 1127 Marime text

FEDERAȚIA JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL ROMÂNIA, LANSEAZĂ LA CONSTANȚA CENTRUL REGIONAL AL PROIECTULUI "ACȚIONĂM RESPONSABIL! - REȚEAUA SOCIALĂ RSC"

Joi 05.05.2011, va avea loc în Constanța, la Hotel Ibis - Sala Ovidiu, între orele 09:00-14:00, conferința "Acționăm responsabil - dezvoltare economică echilibrată și echitabilă". Evenimentul va marca lansarea Centrului Regional Sud-Est al proiectului "Acționăm responsabil! - Rețeaua Socială RSC", proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Federația Junior Chamber International (JCI) România, împreună cu partenerii săi, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Asociaţia „Institutul pentru Politici Sociale" au demarat în octombrie 2010 proiectul "Acţionăm responsabil! - Reţeaua Socială RSC", destinat promovării dialogului social şi soluţionării provocărilor cu care organizațiile se confruntă în implementarea iniţiativelor de responsabilitate socială.

Fiecare dintre noi, conștient sau nu, putem contribui la dezvoltarea durabilă. De fapt, putem spune că avem o gândire durabilă atunci când acționăm responsabil. Dezvoltarea durabilă urmarește și încearcă să găsească un cadru teoretic stabil pentru luarea deciziilor în orice situație în care se regăsește un raport de tipul om/mediu, fie ca e vorba de mediul înconjurător, de cel economic sau de cel social.

În cadrul conferinței de lansare "Parteneriate pentru Responsabilitate Socială" ce a avut loc la București în 24 Februarie, am pus bazele parteneriatelor ce urmează a se concretiza între ONG-uri, companii, asociații de IMM-uri, camere de comerț și comitete sectoriale.

În aprilie 2011 la Cluj - Napoca s-au reunit, în cadrul proiectului, actorii cei mai importanți în domeniul investițiilor în comunitate, cu ocazia debutului oficial pentru regiunea nord-vest, prin conferința cu tema "Acționez Responsabil - context: Personal | Comunitate | Global".

Este rândul Constanței, nucleul Centrului Regional Sud -Est, să debuteze oficial și să reunească cei mai importanti cetățeni corporativi, organizații non-guvernamentale, asociații ale întreprinderilor mici și mijlocii, camere de comerț, comitete sectoriale, parteneri de dialog social, precum și factori de decizie din administrația publică, cu ocazia Conferinței Regionale "Acționăm responsabil - dezvoltare economică echilibrată și echitabilă".

Temele de dezbatere din cadrul primei părți a conferinței vor fi:

1. Compatibilitatea activității de RSC cu obiectivele Administrației Publice Locale

2. ONG, IMM, APL, Sindicate, Comitete Sectoriale - avantaje mutuale prin promovarea activității de RSC

3. Dificultăți identificate în implementarea strategiei de dezvoltare durabilă la nivelul proiectelor de RSC

4. Care este valoarea adaugată a unei strategii de dezvoltare durabilă pentru proiect?

Partea a doua a conferinței va consta în prezentarea a 4 proiecte similare ce se derulează în regiune și evident discuții pe marginea acestor proiecte, continuând până spre orele 14.00 cu prezentări, dezbateri, concluzii și direcții de acțiune.

Despre inițiatorii proiectului:

JCI România este o organizație de tineri lideri, antreprenori și profesioniști afiliată rețelei mondiale Junior Chamber International, care numără mai mult de 200.000 de membri în peste 120 de țări. Organizația activează în România din 2002, timp în care reprezentarea sa regională s-a extins în 16 orașe, prin intermediul celor peste 150 de membri ce activează în arii precum: business, comunitate, dezvoltare personală și internaționalism.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului asigură o platformă de suport vitală proiectului, graţie infrastructurii, expertizei şi resurselor umane antrenate în acest scop. Portofoliul ministerial de proiecte cu finanţare europeană cuprinde iniţiative cu o componentă de responsabilitate socială precum "Cartea Dunării Albastre" şi "Academia Oracle".

Asociaţia „Institutul pentru Politici Sociale" a fost creată pentru a răspunde nevoilor exprimate de grupurile defavorizate în ceea ce priveşte dreptul acestora de a participa activ în societate şi a accesului la resurse de orice natură. Printre proiectele sociale cu finanțare europeană derulate de Asociație în anul 2010 se regăsesc: „Centrele de Incluziune Socială - oportunitate pentru facilitarea participării pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile" și „Rețeaua Autorităților Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)".

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesaţi: www.actionamresponsabil.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii