Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Julia Mjörnstedt câștigă Premiul ECCO Walk in Style 2013

ro

30 Jan, 2013 20:45 1333 Marime text

Julia Mjörnstedt este cea de-a 6-a femeie care primește distincția ECCO Walk in Style împreună cu marele premiu de 35.000 Euro, la Săptămâna Modei de la Copenhaga. Ea este fondatoarea organizației "Ung Cancer" (Young Cancer) care vine în sprijinul tinerelor bolnave de cancer și a famililor acestora.

Juriul din care au făcut parte ECCO Chief Designer Ejnar Truelsen, CEO-ul Institutului de Modă Danez și al Săptămânii Modei de la Copenhaga Eva Kruse dar și câștigătoarea ediției de anul trecut Hadassah De Boer, au declarat-o câștigătoare pe Julia Mjörnstedt. Celelalte 5 nominalizate au fost jurnalista Cecilie Beck din Danemarca, modelul si prezentatoarea de televiziune Anouk Smulders din Olanda, actrița Malgorzata Kozuchowska din Polonia, modelul și actrița Aleksandra Ørbeck-Nilssen din Norvegia. Fiecare a primit 1.500 Euro pentru organizația sa. La eveniment au luat parte 280 de reprezentanți ai presei daneze și internaționale, dar și multe celebrități.

Julia - un adevărat exemplu despre cum să înfrunți o boală gravă cu demnitate și curaj - și-a dedicat existența cauzei pentru care luptă. devenind o adevărată sursă de inspirație pentru alți tineri care încearcă să supravieţuiască acestei maladii. Profitând la maxim de abilitățile ei de comunicare, Julia a reușit să schimbe opinia generală despre cancer, a dărâmat multe dintre miturile acestei boli, devenind o adevărată sursă de inspirație pentru alți tineri care încearcă să supravieţuiască acestei maladii.. Julia a fost premiată chiar și de Regele Suediei King Carl Gustaf, pentru calitățile sale de lider și pentru munca ei humanitară extraordinară.

În ianuarie 2007 Julia a fost diagnosticată cu cancer de colon. Astăzi a reușit să învingă boală. Totuși, cancerul i-a schimbat viața pentru totdeauna, Julia folosind această experiența pentru a îi ajuta pe alții prin programul "Ung Cancer" (Young Cancer).

În Suedia, 800 de tineri sunt diagnosticați cu cancer în fiecare an. "Ung Cancer," o organizație pentru tineri cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, încercă să le îmbunătățească viața, pe timp de boală, cât și după ce se însănătoșesc.

Organizația are patru țeluri principale. În primul rând, încearcă să creeze un spațiu sigur pentru tinerii bolnavi de cancer. În al doilea rând, se dorește informarea în legătură cu această boală. În al treilea rând, organizația luptă pentru crearea unui sistem în care toate spitalele universitare din Suedia să deschidă secții de cancer special create pentru tineri, iar toate marile orașe să inaugureze unități de sprijin care să îi ajute să revină la o viață normală. Și nu în ultimul rând, "Ung Cancer" vrea să crească nievelul de informare în legătură cu această maladie.

Prezentarea de modă

Costumele din piele, o parte esențială a Show-ului ECCO Walk in Style, au fost create de Zarah Voigt, un designer de origine daneză recunoscută la nivel international pentru pentru abilitatea sa de a articula stilul goûtdel'époque în operele sale unice, teatrale, runway-inspired. ECCO este unul dintre dintre principalii producătorii mondiali de piele. Creațiile prezente pe catwalk au reflectat tendințele Toamnă-Iarnă 2013 a colecției comerciale ECCO, cu siluete grafice și pantofi în combinație cu costume de piele. Show-ul s-a dezvoltat în jurul evoluției acestui material, axându-se pe costume albe din piele brută la începutul prezentării și continuându-se cu costume negre cambrate spre sfârșitul show-ului. Prezentatorul de televiziune danez, Felix Smith, a fost gazda serii.

Mai multe despre Premiul Walk in Style

Câştigători precedenţi:

2012: Hadassah de Boer

Jurnalista olandeză Hadassah de Boer a câştigat ediția ECCO Walk in Style 2012. Hadassah a susţinut asociaţia Stichting Vluchteling, care oferă ajutor umanitar şi sprijin social refugiaţilor din Africa, America Latină şi Europa de Est. Pe lângă faptul că asigură ajutor de urgenţă în zone afectate de război şi violenţă, Stichting Vluchteling ajută refugiaţii să se întoarcă acasă şi să-şi creeze singuri un viitor prin educaţie, îngrijire medicală şi sprijin economic, sub formă de micro-creditele.

Mai multe informatii: http://www.vluchteling.org/pagina/home_nl

2011: Renée Toft Simonsen

Psihologul danez Renée Toft Simonsen a câştigat premiul ECCO Walk in Style 2011. Ea a susţinut campania globală a asociaţiei Plan, "Because I Am a Girl" ("Pentru că sunt o fată") care promovează drepturile femeilor din întreaga lume. Cincizeci de fete din Epworth, o suburbie cu venituri mici din Harare, Zimbabwe, au fost selectate să primească burse de patru ani pentru a putea merge la liceu. Fără aceste burse, tinerele nu ar fi putut să-şi continue educaţia după încheierea ciclului primar. Acest program a reprezentat o adevărată șansă pentru ele.

Mai multe informatii: www.plan-international.org, www.plandanmark.dk

2010: Ilona Felicjańska

Ilona Felicjańska, fondator şi CEO al agenţiei poloneze de PR Felicjańska Media, conduce şi o organizaţie caritabilă, Niezapominajka (Forget Me Not/Nu mă uita) pe care a fondat-o în 2006 pentru a veni în sprijinul famililor poloneze cu copii cu paralizie cerebrală. Guvernul polonez nu acordă niciun fel de sprijin pentru aceste familii.

Mai multe informatii: www.niezapominajka.org

2009: Åsne Seierstad

"Doar prin educaţie, putem face o schimbare în viitorul tinerelor," a spus Åsne Seierstad atunci când a primit premiul ECCO Walk in Style 2009, pe care l-a donat unei organizaţii de caritate pentru educaţia fetelor din Afganistan. Autoarea recunoscută la nivel mondial şi-a investit drepturile de autor primite pe urma cărţilor ei pentru a înfiinţa o şcoală pentru 600 de fete afgane. Ea a folosit premiul în bani ECCO Walk in Style pentru a înfiinţa o grădiniţă pentru copiii profesoarelor şi studentelor astfel încât acestea să poată preda şi învăţa fără să trebuiască să aibă grija propriilor copii.

Mai multe informatii: www.afghanistan.no

2008: Karen Simonsen

Primul premiu ECCO Walk in Style a fost acordat designerului danez Karen Simonsen. Ea a donat premiul asociaţiei SOS Children's Villages (SOS Satele Copiilor) din Ghana, pentru ca acestea să înveţe să facă eşarfe şi să se poată întreţine singure.

Mai multe informatii: www.sos-childrensvillages.org

Programul caritabil ECCO

Programul caritabil ECCO, "ECCO Walk for Life," desfăşoară un număr de activităţi de binefacere care colectează fonduri pentru cauze umanitare. Premiul ECCO Walk in Style este o astfel de activitate; altă activitate este reprezentată de ECCO Walkathon unde participanţii strâng fonduri prin forţa picioarelor.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați:

Ioana Gliția, Account Manager McCann PR,ioana_glitia@mccannpr.ro; 0724.323.263

Despre ECCO

La ECCO ne ghidăm după stil și confort. „Pantoful trebuie să urmeze forma piciorului" a fost întotdeuna motto-ul fondatorului nostru Karl Toosbuy față de designul scandinav, realizat cu măiestrie fără compromisuri și tehnici inovatoare de producție. Afacerea ECCO a rămas și în ziua de astăzi în familie. Suntem singurul producător de încălţăminte care gestionează întregul proces de fabricare. Sediul central ECCO se află în Danemarca, cu ajutorul a peste 20.000 de angajați din întreaga lume și 4.000 puncte de desfacere în 90 de țări. Pentru mai multe informatii, vă rugăm să vizitați www.ecco.comșiwww.ecco-shoes.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii