Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Ioan Robu a decretat zi de post negru vineri 12 noiembrie 2010

ro

11 Nov, 2010 17:42 802 Marime text
În fața disprețului față de Lege pe care îl arată proprietarii Millennium Building Development, care continuă nestingheriți lucrările la clădirea autointitulată "Cathedral Plaza", chiar şi după sesizarea de către Arhipiscopia Romano-Catolică Bucureşti a

Preşedinției României,

Guvernului României,

Ministerului Dezvoltării Regionale,

Inspectoratului de Stat în Construcții,

Inspectoratului Teritorial în Constructii Bucureşti-Ilfov,

Primăriei Municipiului Bucureşti,

Primăriei Sectorului 1,

Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1,

Poliției Române (secția 3 de Poliție),

ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, decretează vineri 12 noiembrie, zi de post negru pentru binele Catedralei Sfântul Iosif şi încetarea iliegalităților de la "Cathedral Plaza".

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti face apel la toți creştinii şi oamenii de bunavoință din țara noastră pentru a se ralia demersului sus-menționat, fiindcă România are nevoie de aplicarea legalității şi respectarea deciziilor judecătoreşti irevocabile.

Reamintim că în data de 3 noiembrie 2010, prin decizia nr. 1989 a judecătorilor Curţii de Apel Suceava a fost schimbată în totalitate decizia nelegală nr.1025/25.06.2009 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, anulându-se astfel autorizația de construcție la clădirea "Cathedral Plaza".

De asemenea, în data de 10 noiembrie 2010, un control al Direcției pentru Inspecție si Control General - Serviciul desființări construcții ilegale al Primăriei Municipiului Bucureşti a avut drept rezultat atenționarea constructorului printr-un proces verbal de inspecție referitor la faptul că efectuarea, în continuare, a lucrările de construcție este ilegală. Nerespectarea deciziei constituie infracțiune, aşa cum se specifică în procesul verbal, conform cu art. 24 lit. B din legea 50/1991.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii