Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

iGG, Dark Thorn şi RAGE eSports au câştigat Finala Campionatului Naţional de Sport Electronic

ro

29 May, 2012 21:34 1226 Marime text

*Campionatul Naţional de Sport Electronic, transmis în direct pe site-ul www.dolce-sport.ro, a atras peste 60.000 de vizite in 18 ore de transmisiune live

Constanţa, 29 mai 2012 - Echipele iGG, Dark Thorn şi RAGE eSports au câştigat finala primului sezon al Campionatului Naţional de Sport Electronic, pentru jocurile Counter Strike 1.6, Starcraft 2 şi Dota 2. Finala, organizată de Professional Gamers League (PGL), în perioada 26-27 mai, la Constanţa, a atras 150 de jucători şi peste 500 de spectatori.

„Professional Gamers League (PGL) a creat o comunitate puternică de jucători în România şi am reuşit, de-a lungul celor 10 ani de prezenţă, să aducem competiţiile interne la nivelul celor organizate la nivel internaţional. Suntem singura ţară din Europa de Est cu un calendar anual de competiţii de sport electronic dedicate jucătorilor profesionişti", a declarat Silviu Stroie, Preşedinte PGL.

Echipa iGG.H s-a clasat pe locul întâi în competiţia de Counter Strike 1.6, surclasându-i pe favoriţii TeG. Membrii echipei şi-au adjudecat marele premiu în valoare de 1.100 de euro. Lansat în 1999, Counter-Strike 1.6 este cel mai popular joc electronic din România şi a adunat cei mai mulţi competitori la Campionatul Naţional de Sport Electronic. Astfel, în cele două zile, 80 de jucători din 16 echipe au participat la competiţia organizată de PGL.

„Aproximativ 80% dintre jucătorii înscrişi în primul sezon al Campionatului Naţional de Sport Electronic au participat la competiţia de Counter-Strike.1.6. Aceştia au vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani şi vin din toate colţurile ţării", a declarat Silviu Stroie, Preşedinte Professional Gamers League.

Finala de StarCraft 2, disputată între cei mai buni opt jucători din ţară, l-a avut câştigător pe Tănase "Darkthorn" Tonis, unul dintre cei mai cunoscuţi „Zergi" din ţară şi ocupantul locului al treilea la DreamHack Balkans Qualifiers. Competiţia de StarCraft 2 s-a desfăşurat în sistem dublu eliminatoriu „Best of 3", care oferă şanse la podium chiar şi celor care pierd un meci. Premiile pentru competiţia de StarCraft 2 au fost de 550 euro.

Echipa RAGE eSport şi-a adjudecat locul 1 în finala Dota 2, după ce a înfruntat echipa sTurtle. Echipa câştigătoare a locului întâi a încasat un premiu în valoare de 325 euro.

„Campionatele interne ajută jucătorii români care au nevoie să participe la cât mai multe competiţii pentru a dobândi experienţă şi pentru a-şi creşte valoarea internaţională. Să nu uităm că România are doi dintre cei mai buni jucători de StarCraft, Silviu „NightEnd" Lazăr şi Andrei „DeathAngel" Nodea, care se antrenează în prezent în Coreea, iar în competiţiile de Fifa am câştigat locul întai mondial la World Cyber Games în 2008", adaugă Silviu Stroie.

Campionatul Naţional de Sport Electronic, transmis în direct pe www.dolce-sport.ro, a atras peste 60.000 de vizite in 18 ore de transmisiune live. De asemenea, site-ul Professional Gamers League (www.pgl.ro) a înregistrat în timpul competiţiei o dublare a numărului de vizitatori. Alături de Romtelecom, competiţia a beneficiat şi de sprijinul companiilor AMD şi Sapphire.

Despre PGL

Înfiinţată în anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizează campionatelenaţionale de jocuri pe calculator, campionate devenite deja o tradiţie în lumea tinerilor din România. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizează calificări pentru cele mai importante competiţii mondiale în domeniu, competiţii care de multe ori sunt asimilate jocurilor olimpice. La aceste competiţii participă elita sportului electronic mondial, jucători care se antrenează pe parcursul unui an întreg pentru a obţine un loc pe podium: DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Despre Romtelecom

Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi operatori la acest moment. Compania a parcurs o perioadă de transformări majore în ultimii ani, de la un furnizor clasic de telefonie fixă la un jucător competitiv pe piaţa de telecomunicaţii, oferind astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune (satelit şi IPTV), internet şi voce. La finalul primului trimestru din 2012, Romtelecom avea aproximativ 4,7 milioane de clienţi în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT. Mai multe detalii despre companie pe www.romtelecom.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii