Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George W. Bush - Interviu exclusiv pentru National Geographic Channel

ro

23 Aug, 2011 18:27 1121 Marime text
george_w_bush_despre1.jpgLA COMEMORAREA A ZECE ANI DE LA TRAGEDIA DIN 11 SEPTEMBRIE,

FOSTUL PREȘEDINTE GEORGE W. BUSH OFERĂ CEL MAI DETALIAT INTERVIU DESPRE CUM A TRĂIT ACEA ZI FATIDICĂ

GEORGE W. BUSH: DESPRE 11 SEPTEMBRIE

Premiera pe 5 septembrie, de la ora 22:00, pe National Geographic Channel

Bucuresti - 17 august 2011 Statele Unite se pregătesc să comemoreze 10 ani de la ziua care a schimbat America și lumea. Cu această ocazie, National Geographic Channel prezintă interviul special GEORGE W. BUSH: DESPRE 11 SEPTEMBRIE.

Premiera este programată luni, 5 septembrie, de la ora 22:00, și prezintă dezvăluirile directe ale omului aflat în fruntea guvernului american în momentul în care cel mai grav atac terorist a fost lansat pe pământ american. În interviul înregistrat pe parcursul a două zile, Președintele George W. Bush mărturisește fără echivoc detalii despre experiența personală a orelor și zilelor teribile ulterioare atacurilor. Documentarul completează relatarea personală a președintelui cu înregistrări video dezvăluite publicului în premieră și materiale exclusive provenite din Biblioteca Prezidențială George W. Bush.

george_w_bush_despre2.jpgPână la acest interviu, fostul președinte nu a discutat niciodată în fața camerelor despre ceea ce a gândit sau simțit, ce a determinat deciziile de viață și de moarte luate în primele minute, ore, și zile după atacuri. În cel mai complex interviu acordat vreodată despre acest subiect, Bush oferă detalii personale despre ceea ce a trebuit să înfrunte în ipostaza de comandant-șef însărcinat cu protecția cetățenilor săi, dar și ca familist îngrijorat pentru siguranţa celor dragi.

Pe parcursul interviului, Președintele George W. Bush dezvăluie experiența personală a acelei zile, începând cu ședința de jogging de dimineață înaintea unei vizite într-o școală unde a aflat prima oară că națiunea americană se află sub atac. Aflăm ce aspecte a cântărit atunci când Andrew Card i-a șoptit în ureche veștile; impactul prezenței sale într-o clasă plină de elevi și de jurnaliști acreditați la Casa Albă; primele sale eforturi de a comunica cu întreaga națiune; îngrijorarea Serviciilor Secrete pentru securitatea sa la bordul Air Force One; fluxul de informații dinspre armată, agențiile de informații și surse de știri; și vizita sa istorică la Ground Zero din New York după tragicele evenimente.

"Din aer părea... o rană uriașă. Dar, când am ajuns efectiv la locul tragediei, am simțit că am intrat în infern", mărturisește președintele referitor la vizita din 14 septembrie la Ground Zero.

Președintele Bush exprimă grijile personale pe care mulți americani le-au încercat în acea zi - pentru părinții săi, pentru copii și soție. Acesta mărturisește: "Una dintre preocupările mele, la fel ca în cazul multor soți și soții, era `Este soția mea în regulă? Este Laura ok?` Iar a doua preocupare era `Sunt fetele noastre ok?`

Întâmplător, cu o zi înaintea interviului realizat de NGC cu Președintele Bush, anunțul că Statele Unite l-au ucis pe Osama bin Laden a fost făcut de Președintele Obama. Bush a oferit opinia sa referitoare la aceste evenimente proaspete în fața camerei: "Președintele Obama m-a sunat și mi-a spus că Osama bin Laden a fost ucis. L-am felicitat, atât pe el cât și pe agenții speciali care au efectuat această misiune extrem de periculoasă... Și am fost foarte recunoscător. Nu am simțit o mare fericire sau bucurie. Am avut sentimentul încheierii unui capitol.. Și am trăit un sentiment de recunoștință pentru că se făcuse dreptate."

Interviul detaliat și observațiile sincere ale fostului președinte american clarifică traseul personal al acestuia într-unul din cele mai grele momente din istoria modernă a Americii. "Nu a fost vorba despre politică sau proiecte în rememorarea celor întâmplate în acea zi", explică Peter Schnal, producător executiv și regizor, cel care a condus interviul de două zile. "Ceea ce ne este transmis este povestea personală a unui om care se întâmplă să fi fost atunci președintele nostru. Descrierea modului în care a luptat cu sentimentul de furie și frustare, cuplat cu responsabilitatea propriei misiuni de a conduce țara în momentul în care aceasta a fost victima unui atac devastator este extrem de impresionantă."

"În cele din urmă, 11 septembrie va fi o zi din calendar, așa cum este Ziua Pearl Harbor", concluzionează Președintele Bush. "Pentru noi, cei care am supraviețuit acelei zile, va rămâne o zi imposibil de uitat."

Documentarul George W. Bush: Despre 11 septembrie deschide săptămâna de programe dedicate comemorării acelei zile tragice. Printre celelalte programe se află documentarele 11 septembrie: Războiul continuă; Clipe de coșmar: 11 septembrie; 11 septembrie și visul american.

George W. Bush: Despre 11 septembrie este produs de Partisan Pictures pentru National Geographic Channels. Pentru Partisan Pictures, regizor / producător este Peter Schnall; producător / scenarist este Don Cmapbell; editor este Connie Rinehart; producător coordonator este Whitney Johnson; producător asociat este Kyle Giddens. Pentru National Geographic Channels International, producător executiv este Allan Butler. Michael Cascio este vicepreședinte senior al diviziei Programe și Producție.

# # #

National Geographic Channel International

National Geographic Channels International (NGCI) invită telespectatorii să-și păstreze vie curiozitatea prin programele sale inteligente şi originale, care examinează ceea ce știm, cum vedem lumea și ce ne motivează. Companie deţinută de National Geographic Television (NGT) şi FOX Entertainment Group, NGCI sprijină angajamentul Societăţii National Geographic de a explora, proteja şi educa prin cele șase canale ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure şi Nat Geo Music.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC U.S. care este o companie joint-venture între NGT şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în 370 milioane de case din 188 de ţări, în 37 de limbi.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.natgeotv.com.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii