Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Şerban mizează din nou pe actori neprofesionişti în noul său lungmetraj

ro

14 May, 2012 23:29 942 Marime text

Florin Şerban, regizorul multipremiatului Eu când vreau să fluier, fluier, iniţiază din nou provocarea lucrului cu actori neprofesionişti. "La un actor de film nu contează statura atletică sau fotogenia, contează doar să aibă un chip care spune o poveste și să aibă curaj. Mult curaj." spune Florin Șerban.
Cu ocazia primei experienţe cu actorii neprofesionişti în filmul Eu când vreau să fluier, fluier, regizorul a transformat oameni obişnuiţi în actori recunoscuţi la nivel internaţional. Lungmetrajul său a câştigat la Festivalul Internațional de la Berlin 2010 Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului și Premiul Alfred Bauer pentru inovație în domeniul cinematografiei pentru lucrul cu actorii neprofesionişti.

Noul proiect, Îmi curgi prin vine, este un prilej pentru oricine cu vârsta între 18 și 60 de ani să urmeze o carieră în actorie chiar dacă nu are studii în domeniu. Îmi curgi prin vine este o poveste de dragoste între un bărbat şi o femeie care nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată. Filmul de dragoste a fost o temă neglijată în cinematografia românească a ultimilor ani, iar Florin Șerban speră ca acest lucru să se schimbe odată cu noul său film.

Proiectul implică o selecţie la nivel naţional de actori neprofesionişti în primul rând, dar nu sunt excluşi nici cei cu studii de actorie. Îmi curgi prin vine,  câştigător al concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei şi singurul proiect din Europa de Est selecţionat la ediţia 2012 a Cinemart, din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam, este așadar o şansă pentru toţi cei care iubesc actoria și, indiferent de vârstă, nu au încetat să viseze. Filmul Îmi curgi prin vine este o co-producţie internaţională, partea românească fiind asigurată de casa de producţie Fantascope Films, companie înfiinţată de Florin Şerban în 2011. Proiectele în dezvoltare ale casei de producţie sunt: scurtmetrajul Omul care nu a spus nimic şi  lungmetrajul Îmi curgi prin vine. În acelaşi an, regizorul a fondat ŞCOALA DE ACTORIE, un loc în care se explorează noi tehnici de lucru cu actorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii