Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Film cu participare romaneasca la Venetia

ro

02 Aug, 2012 22:53 812 Marime text

Elefant Film anunta selectionarea documentarului " Lullaby to my father" regizat de cunoscutul regizor franco - israelian Amos Gitai , la Festivalul International de film de la Venetia .

Premiera mondiala a filmului va avea loc pe 1 septembrie in Sala Grande a festivalului, filmul fiind proiectat infara competitiei .

Produs de Agav Film societatea pariziana a regizorului si compania romano - elvetiana, ELEFANT FILM documentarul a fost filmat in 2011 in Germania, Elvetia, Israel si Bulgaria.

Subiectul filmului este o povestea personala al regizorului , istoria lui Munio Weinraub Gitai, tatal lui Amos Gitai, care tanar student la arhitectura la Bauhaus in Germania ( care a creat si faimosul curent cu acelasi nume ) a fost vanat de nazisti si obligat in 1933 sa se refugieze in Elvetia la Basel. Aici el este intampinat si primeste protectia celui mai mare birou de arhitectura moderna din Elvetia acelor vremuri.Este o calatorie in timp plina de amintiri si emotii personale, un parcurs formator si initiatic al parintelui lui Amos G pe firul arhitecturii , care ne transporta prin Polonia , Elvetia , Israel si Germania

Amos Gitaiest le cinéaste israélien le plus célèbre au monde, avec des rétrospectives majeures de son travail notamment au Centre Pompidou Paris, au Museum of Modern Art (MoMA) New-York, au Lincoln Center New-York, au British Film Institute Londres. Son œuvre comprend à ce jour plus de 40 films, fictions et documentaires. Entre 1999 and 2011, sept de ses films ont été présentés en compétition officielle au Festival de Cannes et à la Mostra de Venise. Gitai a travaillé avec notamment Juliette Binoche,Jeanne Moreau, Natalie Portman, Yael Abecassis,Samuel Fuller, Hanna Schygulla, Annoe Lennox ou encore Barbara Hendricks, Lea Seydoux, Valeria Bruni Tedeschi, Simon et Markus Stockhausen, Henri Alekan, Renato Berta, Nurith Aviv, Eric Gautier, entre autres.

Elefant Film este o companie romana - elvetiana cu sediul la Geneva si Bucuresti creata in 2004 de Ruxandra Zenide si Alexandru Iordachescu Din 2007 din companie face parte si producatorul Dan Burlac. Printe ultimele filme produse de companie se numara Sette Opere di Missericordia , Agon, Pacatoasa Teodora etc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii