Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Festivalul Tanarului Dansator” 2010, concurs international de balet, care va avea loc la Mangalia in perioada (26-29 august 2010) isi prezinta invitatii speciali ai Galei din data 29 august 2010

ro

25 Aug, 2010 13:29 2751 Marime text

dansatori.jpg"Festivalul Tanarului Dansator" 2010, concurs international de balet, care va avea loc la Mangalia in perioada (26-29 august 2010), isi prezinta invitatii speciali ai Galei din data 29 august 2010

Bucuresti, 24 august 2010

Invitatii speciali ai "Festivalului Tanarului Dansator" sunt Monica Chereches-balerina,prim-solista la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta; Horatiu Chereches- prim-solist la Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta; Ovidiu Iancu Matei- reprezentant al României la Concursul Eurovision - Young Dancers, Amsterdam 2003 - finalist; Madalina Stoica-solista a Operei Nationale din Bucuresti si a Operei de Stat din Zagreb; Traian Vlas- Prim Solist la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti.

Dansatori complecsi, care se remarca prin rafinamentul interpretarii, cat si prin virtuozitatea tehnica, Monica si Horatiu Chereches sunt considerati cel mai bun cuplu de prim-balerini al momentului din Romania. Cei doi se pot mandri cu repertoriului clasic aflat pe afisele Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta, dar si cu spectacole de balet aplaudate pe marile scene ale lumii, in toate tarile din Europa, Asia si pe continentul american.

Ovidiu Matei Iancu este absolvent al Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti in 2002. A beneficiat de o bursa de studii la National Ballet School din Londra in 2001 si din anul 2002 este angajat al Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti din 2002. Anul 2003 este unul benefic pentru tanarul dansator, facandu-si a debutat in roluri solistice imediat dupa angajare, devenind prim-solist. Tot in 2003 este reprezentantul României la Concursul Eurovision - Young Dancers, Amsterdam, finalist.

Madalina Stoica este solista a Operei Nationale din Bucuresti si a Operei de Stat din Zagreb.

Traian Vlas a fost solist al Teatrul National de Opera si Balet "Oleg Danovski" din Constanta, Prim Solist la Opera de Stat din Linz, iar din 2006 este Prim Solist la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti. A efectuat numeroase turnee in: Berlin, Dresda, Nurnberg, Hamburg, Viena, Linz, Graz, Salzburg, Brusseles, Haga, Amsterdam, Maastricht, Roma, Palermo, Zurich, Tel-Aviv, Ierusalim, Salonic, Atena, Beijing, Tokio, Nagoya.

"Festivalul Tanarului Dansator" 2010 este organizat de Directia Generala Educatie si Cultura a Uniunii Europene, pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, impreuna cu Asociatia Culturala Daria's, Liceul de coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti, Colegiul National de Coregrafie din Chisinau si sectiile de coregrafie ale colegiilor de arta din Iasi, Timisoara si Constanta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii