Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitie fotografica de exceptie la Carturesti Constanta Maschere di Venezia

ro

10 Aug, 2010 02:10 1025 Marime text
afis-maschere-constanta-carturesti.jpgTimp de 742 de ani, intr-un superb oras mangaiat de ape, cateva zile pe an oamenii poarta masti. In pietele istorice, localnicii dar si strainii danseaza, joaca in spectacole de teatru, canta si mai ales incanta privirile turistilor. La Carnavalul de la Venetia oricine poate purta masca oricarui personaj politic sau de poveste, actual sau istoric, trist sau euforic. Oricine visezi sa fii, mascareri iti mesteresc masca din panglici, blana, margele, voal, iar costumierii iti intregesc personajul. Esti gata de defilare!

Intre 1august si 15 septembrie 2010, Carnavalul de la Venetia se dezvaluie si iti provoaca toate simturile la Carturesti Constanta, printr-o expozitie ce cuprinde cateva dintre provocatoarele, coloratele si misterioasele masti.

"In fiecare an, in februarie, merg la Carnavalul de la Venetia si fotografiez. Nu este neaparat o placere, avand in vedere tumultul de nedescris care se iveste in asemenea ocazii. Sunt sute de fotografi care doresc sa imortalizeze o "masca", iar printre ei trebuie sa-mi fac loc si eu, incercand sa surprind personajele din spatele mastilor intr-un alt fel, decat... conventional. Imaginile mele descriu mai curand o stare, povestesc un spatiu al unui timp, coloreaza amintirea istoriei ducale si surprind, cand surprind - tristetea lumii de azi." - Simion Buia.

Karl Lagerfeld, Marilyn Manson, Dita von Teese, dar si laureatii premiului Nobel pentru literatura Gunter Grass si Kertesz Imre au fost fotografiati de Simion Buia. Proiectul sau de suflet - care l-a motivat sa revina in Romania, dupa 14 ani de profesat in tara lui Goethe, insumand o serie de 111 portrete "fara fard" ale unor actori romani celebri, realizate in studioul foto din Bucuresti. (expozitie prezenta si la Constanta in luna martie a acestui an)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii