Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziția de desene "Colegul meu de bancă" promovează integrarea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi în învăţământul de masă

ro

03 Apr, 2012 23:16 1349 Marime text

Fundatia World Vision Romania va invita maine, 4 aprilie, orele 11, la expozitia de desene "Colegul meu de banca", organizata la Centrul Multifunctional Cernavodă, in cadrul etapei a doua a campaniei de informare si constientizare "O uşă deschisă spre educaţie", in proiectul „Centru multifuncţional, o şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunea Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia", desfăşurat în perioada 2010 - 2013 şi finanţat de Uniunea Europeană.

„O uşă deschisă spre educaţie" este sloganul sub care Fundaţia World Vision România se adreseaza comunităţii - inclusiv cadrelor didactice, părinţilor şi copiilor despre importanţa acceptării şi integrării copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi în învăţământul de masă, prin cunoaşterea şi apropierea de problemele şi cerinţele speciale ale acestora şi realizarea unui dialog permanent între cadre didactice, elevi/ colegi şi părinţii copiilor cu nevoi speciale.

Cu acest prilej, în şcoli din judeţele Cluj, Vâlcea, Dolj şi Constanţa s-a desfăşurat concursul de desene „Colegul meu de bancă", adresat elevilor din şcolile publice care au avut ocazia să interacţioneze cu colegi cu nevoi speciale sau au avut acces la informaţii cu privire la accesul la educaţie incluzivă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi. La nivelul județului Constanța, au participat la concurs, 40 de copii si tineri cu dizabilități din Cernavodă, beneficiari ai Centrului Multifunctional din această localitate și elevi de clasele a III-a și a IV-a, de la Școlile Generale Nr. 3 si Nr.4 din Cernavodă.

Cei 40 de copii cu dizabilități au început să lucreze pentru concurs, de la sfărșitul lunii ianurie. Au fost selectate 13 lucrări executate in tehenica quilling și cele mai reușite desene și picturi.

"Copiii au făcut în fiecare zi, timp de o oră, bobițe din hârtie și le-au lipit pe un contur, făcând peisaje și alte imagini extraordinar de frumoase. Le-a plăcut mult această activitate. Se întreceau care fac mai multe bobițe, le numărau și erau tare mândri de ei. Prin intermediul tehnicii de lucru - quilling, copiii au exersat o mulțime de lucruri învățate deja, precum numărarea, socotitul, învățarea culorilor. Mototolirea biluțelor le-a dezvoltat motricitatea, fiind exersată muscultura fină a mâinilor și a degetelor", a declarat Gabriela Carp, coordonatoril Centrelor Multifuncționale din Cernavodă și Medgidia.

Desenele și lucrările cu cel mai puternic mesaj au fost selectate si vor putea fi admirate si cumpărate, în cadrul expoziţiei organizate la Centrul din Cernavodă (str. Tudor Vladimirescu, nr.10). Mâine vor fi expuse 13 tablouri realizate prin tehnica quilling si 40 de desene și picturi realizate de 100 de copii. Zece dintre ei vor fi premiați cu ghiozdane, materiale pentru pictură, dulciuri, șepci și tricouri, pentru cele mai frumoase lucrări din cadrul expoziției.

Isabela Stefan-Iorga - Mob: 0731.444.651

Specialist relatii publice World Vision Romania

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii