Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:04 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elvis Costello - unone man show complet

ro

04 Nov, 2011 13:50 556 Marime text

Pentru prima data in Romania, Elvis Costello a sustinut joi seara un recital.Prea putin cunoscut de publicul autohton, Costello a performat in fata unui public de aproximativ 2000 de oameni, intr-un one man show complet si complex.

Timp de doua ore,singur pe scena, Elvis Costello a oferit publicului blues, rock'n roll, soul si punk rock-ul care l-a facut celebru.Costello a fost cantaret, instrumentist, compozitor si actor. Unartist complet, plin de umor, care a comunicat cu publicul, a facut glume, a trecut de la un instrument la altul (clape,4 chitaresemiacustice, toate marca Gibsonsi chiar portavoce), si a cantat fara microfon piesa "A Slow Drag With Josephine", "un rock 'n' roll ca in 1924, atunci cand voi nu erati nascuti" - dupa cum l-a numit artistul.Publicul receptivaaplaudat si acantat alaturi de Costello sia cerut bis.

Elvis Costello aoferitromanilor o parte dintrecelebrele sale balade asteptate de tot auditoriul -"She", "I Want You" sau "Alison" -,dar si primul cantec pe care l-a inregistrat vreodata - "Radio Sweetheart" -sau piese mai ritmate, rock 'n' roll, incheind concertul cu celebra "Pump It Up".

In publics-a aflat celebrul actor Kevin Costner, care a asistat la tot concertul sustinut de Elvis Costello si care, la final, l-a felicitat pe artistin backstage. Kevin Costnera venit insotit deactorii Mare Winningham si Ronan Vibert. Cei 3 actori filmeaza impreuna pentru miniseria TV "The Hatfields and MCCoys: An American Vendetta", produsa de televiziunea History Channel.

Kevin Costner, ca majoritatea celor prezenti la Sala Palatului, parea sa cunoascafoarte bine repertoriul lui Costello.

Printre artistii romani prezenti aseara la Sala Palatului s-au numarat Horia Brenciu, membrii trupei Taxi si Beti Barbera.

Cunoscut pentru baladele salede dragoste memorabile,jongland si combinand stiluri de muzicadiferite- pop, rock, soul, jazz - cu vocea saunica si o perceptie muzicala aparte, Costello a castigatjoi seara multifani, intr-o tara in care numelelui era aproape nestiut.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara baladele "She", de pe coloana sonora a filmului "Notting Hill", si "I Want You", inclusa pe coloana sonora a filmului omonim. In anul 2004 a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun cantec original, pentru "The Scarlet Tide", de pe coloana sonora a filmului "Cold Mountain".

Setlist:

Red Shoes

Either Side Of The Same Town

Veronica

Good Year For The Roses

New Amsterdam

Every Day I Write The Book / Suffering Face

Bedlam

Almost Blue / She's Pulling Out The Pin

Beyond Belief

She

A Slow Drag With Josephine

Jimmie Standing In The Rain

Brilliant Mistake / A Voice In The Dark

Watching The Detectives

Radio Sweetheart / After The Fall

God's Comic

Alison

Don't Bother Me / It Don't Bother Me

Greenshirt

I want You

National Ransom No. 5

Shipbuilding

Oliver's Army

Peace Love and Understanding

Pump it Up

Un concert organizat de Unilife

Sustinut de Magic FM.

Parteneri media: Adevarul, Ring, Sapte Seri, News Outdoor, Cocor Media Channel, Zoom Tv, Bucharest Night Life, Best Music.ro, Port.ro, Realitatea.net, Metalhead.ro, Metropotam.ro, Iconcert, 4arte.ro, VoxPublica, Pandoras.

Ti-a placut articolul?

Comentarii