Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ECCO a donat 33.500 de euro unei cauze umanitare la evenimentul Walk In Style

ro

04 Feb, 2011 17:05 706 Marime text
Bucureşti, 3 februarie 2011

Evenimentul Walk In Style a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie şi, ca în fiecare an, a deschis Săptămâna Modei de la Copenhaga. Prin acest eveniment ECCO oferă un tribut femeilor care inspiră prin curajul şi dedicarea cu care se implică în diverse proiecte umanitare.

Daneza Renée Toft Simonsen a fost cea premiată de ECCO la această ediţie. Ea şi-a primit premiul sub privirea a 300 de personalităţi şi jurnalişti, printre care s-au numărat Andreea Raicu şi Miruna Micşan (Viva). Renée plănuieşte să plece în Zimbabwe, pentru a contribui la educaţia tinerelor cu probleme.

Anul acesta au fost nominalizate Renée Toft Simonsen (Danemarca), Hanna Verboom (Olanda), Emma Sjöberg Wiklund (Suedia), Cornelia Poletto (Germania) şi Cecilie Skog (Norvegia). Juriul, format din 5 redactori-şef ai unor publicaţii importante din cele 5 ţări, a ales-o pe Renée Toft Simonsen câştigătoare a celei de-a patra ediţii a ECCO Walk In Style.

Şi-a început cariera ca fotomodel în anii 1980 şi a ajuns în scurt timp pe copertele revistelor din Danemarca, cât şi pe cele internaţionale. Zece ani mai târziu, a obţinut atestare în psihologie datorită pasiunii de a îi ajuta şi contribui la educaţia tinerilor cu dificultăţi.

A donat sume considerabile copiilor din ţările subdezvoltate şi promovează în permanenţă actele caritabile. Este autoarea a numeroase cărţi care tratează subiecte precum divorţul, religia, emigraţia şi impactul pe care îl au acestea asupra copiilor şi tinerilor. Patru dintre cărţile ei au fost ecranizate.

Renée este cofondatorul sucursalei din Danemarca a organizaţiei Plan, care se preocupă cu dezvoltarea copiilor. Membru al consiliului de conducere, ea a supervizat numeroase proiecte în ţările subdezvoltate. A lansat un portal web pentru părinţii divortaţi, în cadrul căruia se discută nevoile copiilor şi modalităţi prin care această despărţire să nu îi afecteze în sens negativ.

Cu ajutorul cunoştinţelor psihologice, Renée Toft Simonsen promovează egalitatea pentru toţi, fie că este vorba de occidentali sau de oamenii care trăiesc în cele mai sărace zone ale lumii.

Premiul va ajunge la tinerele din Zimbabwe

"Sunt extrem de onorată să primesc premiul ECCO Walk In Style 2011. M-am implicat dintotdeauna în proiecte sociale, iar actele caritabile fac parte din viaţa mea cotidiană. Voi dona cei 33.500 euro organizaţiei Plan, care tocmai a lansat un proiect prin care ajută tinerele din Zimbabwe", a declarat Renée în momentul în care a primit cecul de la Dieter Kasprzak, CEO ECCO.

Prezentarea colecţiei

Ceremonia de înmânare a premiului Walk In Style a avut loc după prezentarea colecţiei ECCO toamnă-iarnă 2011, care a celebrat tradiţia designului scandinav. Publicul prezent la evenimentul care s-a desfăşurat la Primaria din Copenhaga a fost martorul a trei noi trenduri, reprezentate de pantofi creaţi special pentru acest show: "Red Passion", "Forest Future" and "Nordic Grunge".

Noua colecţie readuce în prim-plan tradiţia ECCO, designerii folosind ca puncte de inspiraţie designul specific danez, natura şi arhivele proprii. Modelele prezentate sunt unicate, acestea reprezentând o extensie a colecţiei principale ECCO toamnă-ianră 2011.

"Prezentarea de modă de anul acesta poate fi văzută ca un punct de început în care să fie observate tendinţele pe care le va urma ECCO de aici înainte", spune Niki Tæstensen, coordonatoare colecţiei ECCO pentru femei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii