Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E.M.I.L. merge toamna la Fabrica!

ro

11 Oct, 2012 21:15 1357 Marime text

e.m.i.l._live__fabrica_resize.jpgBucureşti, 11 octombrie 2012

Băieţii de la E.M.I.L. se întorc pe scena clubului Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50). Aşadar, chiar dacă a trecut vara, fanii sînt rugaţi să-şi scoată din debara costumele de stage diving şi crowd surfing and beer snorkeling.

Vineri, 2 noiembrie, de la ora 21:00, E.M.I.L. intră la antrenament înainte de a se apuca de albumul lor cel nou din 2013. În deschidere vor cînta cei de la Tep Zepi, iar în închidere va fi un after party surpriză. Surpriză în sensul că încă nu ştie nimeni cu cine şi ce :P

E.M.I.L., în licee şi şcoli. Cu prilejul acestui concert, E.M.I.L. dă ocazia unei trupe tinere să se afirme alături de ei, pe scenă, la secţiunea Warm-Up. Care anume? Asta se va decide în urma unui concurs desfăşurat în perioada imediat următoare. Trupele respective trebuie să fie formate exclusiv din elevi încă la liceu. Aceştia vor înregistra prin orice mijloace (în sala de repetiţii sau chiar şi cu telefonul) o melodie proprie, pe care o vor uploada undeva (YouTube, Vimeo etc). De aici o vor Share-ui pe pagina de Facebook a evenimentului de la Fabrica. Postarea cu cele mai multe voturi are ocazia vineri, 2 noiembrie, să facă Warm-Up pentru E.M.I.L. la Fabrica.

Data limită a concursului: vineri, 26 octombrie.
Data anunţării câştigătorului: luni, 29 octombrie.
E.M.I.L. consideră că trupele formate pe băncile şcolii trebuie încurajate să se ţină de muzică şi după terminarea liceului, care de cele mai multe ori coincide cu spargerea "găştii". Asta le va garanta şanse mai mari de succes pe scenă.

O.N.L.I.N.E.:
Pagina de Facebook a evenimentului
Site-ul oficial al trupei E.M.I.L.
E.M.I.L. pe MySpace
E.M.I.L. şi pe YouTube


D.I.S.C.O.G.R.A.F.I.E.
"Cocktail Verde" (martie 2003)
"Rom, Fum şi Vanilie" (noiembrie 2005)
"Ştiu, ţi se pare absurd..." (iulie 2009)

Componenţa lui E.M.I.L.:
Sorin Bădulescu - voce
Gabi Georgescu - chitară
Andrei Stoianovici - chitară
Barbu Niculae - bas
Eugen Imecs "Piti" - tobe

Cel mai recent videoclip E.M.I.L. (în regia lui Adrian Sitaru):
http://www.youtube.com/watch?v=fesltF_5RWc

Cîteva date despre E.M.I.L.:

Formaţia E.M.I.L. cântă din martie 2000. Pentru cine nu ştie, numele este un acronim după Extratereştii Merg Iarna La schi. Genul: punk rock, ska, cu influenţe din Green Day şi Sublime, trupe foarte la modă prin SUA anilor 1994-2000. E.M.I.L. a colaborat cu AA Records şi cu Zone Records.

De-a lungul timpului, băieţii au participat la festivaluri mai mult sau mai puţin celebre:
B'Estfest, StudentFest (Timisoara), Downhill Fest (Poiana Brasov), TopT (Buzau), Stufstock (Vama Veche), Rock la Mureş (Periam), New School Revolution (Vama Veche), Tuborg live (Costineşti), Motorock (Ploieşti), Five-O (Baia Mare), Punk-Rock Underfest (Bucureşti), Punkaid (Braşov, Iaşi, Cluj), plus multe altele independente.

De asemenea, trupa cântă în deschiderea concertului Bloodhound Gang, la Arenele Romane (iunie 2006), în deschiderea concertului trupei britanice Toy Dolls, în cadrul festivalului "Stufstock Greenfest 2007", precum şi a concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX ce are loc la Bucureşti pe 11 septembrie 2007, în cadrul turneului mondial "Wolves in wolves clothing".

Pe 24 iunie 2008, E.M.I.L. sunt invitaţi să cânte la Berlin, la festivalul internaţional "Fête de la Musique", pe scena Zion City. Rezumatul acestei experienţe se concretizează într-un scurt documentar denumit "E.M.I.L. Backstage Passport" (filmul poate fi urmărit aici, part I şi part II).

În toamna lui 2010, E.M.I.L. lansează un nou material, DVD-ul documentar numit "10 Ani de abuzuri, excese şi imoralităţi", promovat şi el prin turneul de promovare naţional cu acelaşi nume.

Cîteva date despre Tep Zepi (cei care vor cînta în deschidere):

Trupa Tep Zepi a împlinit 6 ani şi îl are ca solist vocal pe Ştefan Buvnitz Zaharescu (vocea de la Negura Bunget). Playlist-ul cu care vor evolua vineri la Fabrica a mai fost cântat pînă acum doar la B'Estfest 2012.


Sound-ul Tep Zepi mixează elemente de stoner, grunge şi rock'n roll. Îl puteţi asculta pe albumele Sound of a Dollar and a Song şi EP-ul pe vinil Retrofetish. O primă piesă de pe noul EP se poate deja asculta pe pagina de Facebook a trupei: Safe Danger.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii