Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Iorguş, alături de comunitatea musulmană

ro

08 Nov, 2011 18:45 1226 Marime text
bairam1_.jpgLa invitaţia preşedintelui Organizaţiei de Femei a UDTTMR Mangalia, Nachie Abdula şi a preşedintelui filialei Pecineaga, Ali Ridvan, deputatul Colegiului 5 Constanţa, Zanfir Iorguş, a participat luni, 7 noiembrie, a doua zi a Kurban Bayram-ului, la sărbătoarea turco-musulmanilor din cele două localităţi. Potrivit tradiţiei, musulmanii au sărbătorit Bayramul la geamia din comuna Pecineaga - renovată de curând - cu mâncăruri specifice, printre care s-au numărat batalul, dar şi dulciuri de tot felul.

„Sărbătoarea de Kurban Bayram este una dintre cele mai importante ale comunităţii turco-mulsumane", afirmă Nachie Abdulah. „Este un prilej de bucurie, cu ocazia căreia vrem să fim alături de rude, de vecini, dar şi de prieteni. A fost o mândrie să avem, printre musafiri, pe deputatul Zanfir Iorguş şi pe soţia acestuia, Mariana, pe sponsorul nostru principal, Sefcati Abduraman, pe primarul comunei Pecineaga, Nicolae Stan, dar şi pe fii satului, oameni care au plecat de aici şi şi-au croit un drum de succes în viaţă".

La rândul său, deputatul Zanfir Iorguş a ţinut să precizeze: „M-am simţit onorat să particip, alături de comunitatea turco-tătară din comuna Pecineaga, la una dintre cele mai mari sărbători ale lumii musulmane. Pe cât îmi stă în putinţă, voi fi alături de membrii comunităţii şi îi voi sprijini în proiectele lor viitoare".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii