Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Croazierele cu oprire in Constanta - unul dintre cele mai iubite itinerarii europene

ro

19 May, 2010 15:57 1485 Marime text
costa_mediterranea_punte_exterioara.jpg01.06.2010, Constanta

Considerate o destinatie exotica si obligatorie in portofoliul de vacanta a pasionatilor de croaziere din Europa de vest, porturi rasaritene precum Constanta incep sa devina constante pe harta itinerariilor celei mai mari companii de croaziere din Europa.

nava_costa_mediterranea.jpgAnul trecut o nava de 1.500 de pasageri a companiei Costa Crociere, calatorind la maxima capacitate a poposit in portul de la Marea Neagra. Anul acesta toate cele 1.057 de cabine ale navei Costa Mediterranea, o nava cu o capacitate maxima de 2.680 de pasageri au fost vandute cu patru luni inaintea plecarii ei intr-un itinerariu ce isi propune sa exploreze "fascinanta regiune a Marii Negre" precum este ea denumita in catalogul companiei de croaziere.

Datorita popularitatii deosebite a acestui itinerariu care, pornind din Savona - Italia strabate Grecia, Turcia, Romania si Ucraina, compania Costa Crociere a suplimentat numarul de plecari la doua in acest an. Astfel nava de croaziera Costa Mediterranea va poposi la Constanta la data de 1 iunie si la data de 1 septembrie, aducand un numar aproximativ de 5.000 de pasageri la bordul sau.

Tocmai pentru ca Marea Neagra este un punct de atractie din ce in ce mai puternic, in anul 2011 compania Costa Crociere a introdus in catalogul sau un numar de 5 itinerarii cu oprire in Constanta, cu un potential total de 13.400 de pasageri straini ce vor vizita litoralul romanesc.

Marea Neagra este o destinatie preferata de iubitori de croaziere ce provin din tari precum Germania, Marea Britanie, Olanda, Belgia sau Franta.

Odata ajunsi in Constanta pasagerii navei Costa Mediterranea vor putea alege intre excursii tematice ce ii poarta in descoperirea orasului Constanta, a municipiului Bucuresti, a citadelei Histria sau a Deltei Dunarii. Pretul unei excursii tematice costa intre 45.00 si 84.00 de Euro. Tariful acestei croaziere incepe de la 3.038 Euro pentru o cabina interioara, fiind si unul dintre cele mai scumpe itinerarii europene. Pretul mediu al unei cabine pentru o croaziera in Mediterana sau in Marea Egee fiind de aproximativ 1.000 - 1.200 Euro.

Nava Costa Mediterranea:

O nava plina de lumina si culoare, care isi deschide portile intr-un atriu cu o cuplola de sticla ce priveste in jos peste 9 punti si care cu lifturile sale panoramice va da sansa unei minunate privelisti. Costa Mediterranea este o nava a carei detalii, de la opere de arta pana la finisari, au fost inspirate de stilul palatelor nobililior italieni din secolele 16 si 17.

Iata o scurta enumerare a facilitatilor navei: patru restaurante, dintre care doua se intind pe doua punti, unul serveste mancare light si bio iar unul introduce inovatoarea bucatarie moleculara, produsul faimosului bucatar sef al companiei Costa Crociere, Ettore Bocchia decorat cu o stea Michelin; 12 baruri, care in fiecare seara ofera o paleta vasta de muzica live de la rock pana la muzica de pian; un Spa pe mare ce se intinde peste doua punti si pune la dispozitia pasagerilor o sala de sport, sali de tratament, sauna sau bai turcesti; 4 Jacuzzi, 4 piscine, una dintre ele cu acoperis retractabil si tobogan acvatic; teren de sport polivalent si pista de jogging; teatru pe trei nivele care in fiecare seara ofera numere muzicale, de dans sau magie; cazino, discoteca, galerie cu magazine, biblioteca, piscina si club pentru copii.

Costa Mediterranea a fost inaugurata in anul 2003, are o capacitate maxima de 2,680 de pasageri, 897 de membrii ai echipajului, 16 punti, dintre care 12 pentru pasageri, o greutate de 85.619 tone, o lungime de 272 m, o latime de 36 m, viteza maxima de 22 de nozi. Costa Mediterranea, precum si toate celelalte nave ale companiei Costa Crociere, a fost decorata cu Steaua Verde a Registrului National Italian de Navigatie, care atesta faptul ca nava indeplineste cele mai inalte standarde de protectie ale mediului si ecosistemului marin.

Compania Costa Crociere:

Costa Crociere este cea mai mare companie de croaziere din Europa. Ea a fost fondata in anul 1948. Compania Costa a detinut mereu viziunea care a transformat-o in nenumarate randuri intr-un pionier al marilor. Astfel in 1959 a devenit prima companie de croaziere din lume care a oferit itinerarii in Caraibe, in 1968 a fost prima companie care a introdus formula "fly and cruise" (pachet complet - croaziera si zbor), in 1993 a devenit primul tour operator din lume care a difuzat o campanie publicitara televizata, in 1996 prima linie de croaziera care a inaugurat itinerarii de iarna in Marea Mediterana, in anul 2000 prima companie europeana de croaziere care a oferit cabine cu balcon privat pe nava Costa Atlantica, in 2006 a fost prima companie din lume care a inaugurat itinerarii in Orientul Indepartat iar tot in acelasi an a fost prima linie de croaziere din lume care a introdus itinerarii in Emiratele Arabe Unite, in 2010 fiind si prima companie care a inaugurat o nava de croaziera in Dubai. Anul 2006 a fost in acelasi timp si anul in care au fost lansate doua alte concepte unice: un complet Spa pe Mare si un Simulator Grand Prix la 30 m deaspura marii. In 2007 Costa Crociere a devenit prima companie din lume care a oferit croaziere in Oceanul Indian, cu opriri in Mauritius si Seychelles. In 2007 a fost de asemenea prima companie care a introdus bucataria moleculara in Restaurantele sale. In anul 2009 Costa Crociere a intrat in Cartea Recordurilor, fiind prima companie din lume care in aceeasi zi si in acelasi port a inaugurat doua nave de croaziera construite de acelasi santier naval. Toate navele Costa navigheaza sub steag italian si respecta cele mai inalte norme europene de protectie ale drepturilor angajatilor, de confort ale pasagerilor si de protectie a mediului.

Costa Crociere este membra a Carnival Corporation & plc, cea mai mare companie de croaziere din lume.

Flota Costa numara 14 nave de croaziera cu un total de 37.063 de pasageri. Pana in anul 2012 vor fi inaugurate alte doua vase de croaziera, ridicand capacitatea flotei la 44.623 pasageri.

Croazierele Costa sunt foarte iubite printre turistii romani, care anul trecut au optat pentru itinerarii in Marea Mediterana, Dubai & Emirate, Oceanul Indian, Asia, Caraibe sau America de Sud.

Club Croaziere este agent general Costa Cruises in Romania si partenerul oficial al evenimentului de familiarizare a agentilor de turism din Romania cu nava Costa Mediterranea in ziua de stationare din portul Constanta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii