Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corul de Camera Indian Springs School concerteaza in Romania

ro

16 Jun, 2011 23:02 905 Marime text

Corul de Camera Indian Springs School (ISS) va veni in Romania intre 17-26 iunie, unde va sustine concerte in mai multe orase si va lua parte la un festival de muzica romaneasca si americana. Corul va avea concerte in Bucuresti, Brasov si Sibiu.

Corul va concerta la "Zilele muzicale Romano-Americane" de la Sibiu, un festival muzical anual care se desfasoara vara, initiat de Daniel Szasz, conducatorul Orchestrei Simfonice Alabama, si de Orchestra Filarmonicii din Sibiu. Festivalul promoveaza muzica americana si sprijina colaborarea profesionala dintre muzicienii romani si americani. Una dintre piesele interpretate la acest festival de Corul de Camera ISS va fi acompaniata de membrii Filarmonicii din Sibiu.

Absolventi si invitati ai Indian Springs School vor calatori de asemenea in Romania in aceeasi perioada, insotind Corul de Camera si vizitand mai multe atractii turistice din Romania. In timpul vizitei, oaspetii americani vor lua parte la o receptie gazduita de Ambasadorul SUA in Romania Mark Gitenstein, el insusi un absolvent al Indian Springs School, si de sotia sa, Elizabeth.

Corul de Camera Indian Springs School este un cor de 50 de voci, condus de Dr. Tim Thomas, directorul Scolii de Muzica. De-a lungul anilor, corul a concertat la sediul Natiunilor Unite, la catedrale celebre din lume, precum si in diverse sali de concerte.

Concertul sutinut de cor pentru prima data la New York, la Centrul Lincoln, a fost caracterizat de New York Times ca "o proiectie superba care ar fi egalat calitatile oricarui cor profesionist."

Turneele europene ale ISS au inclus un spectacol la Societatea Internationala pentru Muzica si Educatie in Dijon si un concert impreuna cu Corul Baietilor din Viena (Viena Boys Choir). Corul a participat la un turneu si in China.

Concertele din Romania au loc dupa cum urmeaza:

19 Iunie - Bucuresti - Universitatea de Muzica (Conservator) - ora 19:00

21 Iunie - Sibiu - Filarmonica din Sibiu, Sala Thalia - ora 19:30

24 Iunie - Brasov - Biserica Neagra - ora 18:00

Mai multe informatii in legatura cu scoala si corul puteti obtine la: www.indiansprings.org

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii