Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii exprimă prin intermediul artei, ce înseamnă pentru ei violenţa în familie!

ro

16 Nov, 2010 18:34 996 Marime text

Concurs de desene şi eseuri lansat de World Vision cu priejul Zilei mondiale de prevenire a abuzului asupra copiiilor!

World Vision România - Biroul Zonal Constanţa vă invită la Librăria Cărtureşti din incinta City Park Mall, să luaţi parte, vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 11, la festivitatea de premiere a celor mai inspirate eseuri şi mai frumoase desene create de elevii Grupului Şcolar Cumpăna şi de cei ai Grupului Şcolar Cobadin, cu prilejul concursului „Violenţa în familie şi efectele sale nocive asupra copiilor", lansat de organizaţie pentru a marca această zi importantă.

„De 20 de ani pentru copii" nu reprezintă un simplu slogan, ci ilustrează activitatea specialiştilor World Vision, timp de două decenii, în România. Sutele de proiecte derulate în această perioadă au avut drept scop principal, protecţia copilului şi au urmărit îndeaproape dezvoltarea sa armonioasă, într-o comunitate implicată şi un mediu familial echilibrat, prin sprijinul constant acordat copiilor, familiilor şi comunităţilor în care lucrează organizaţia. Monitorizarea atentă şi permanentă de către un personal instruit, a celor aproximativ 2000 de copii înscrişi în proiectul de Dezvoltare Comunitară derulat la Cumpăna, Cobadin şi Corbu, este o metodă eficientă prin care lucrătorii comunitari află imediat dacă un copil a fost abuzat şi raportează situaţia, organizaţiei şi autorităţilor competente, în cel mai scurt timp cu putinţă.

În scopul prevenirii abuzului asupra copiilor, World Vision a instuit peste 300 de părinţi din mediul rural, prin intermediul unui curs de „Educaţie parentală" şi a organizat în şcoli şi licee, zeci de sesiuni informative cu privire la drepturile copilului, participând în calitate de partener la diverse evenimente prin intermediul cărora s-a militat împotriva violenţei.

Concursul „Violenţa în familie şi efectele sale nocive asupra copiilor" a fost lansat pentru a le permite copiilor să îşi exprime prin artă, punctul de vedere personal cu privire la acest subiect sensibil: violenţa în familie.

Peste 500 de elevi de ciclul primar, gimnazial şi preuniversitar şi-au lăsat imaginaţia să zburde, ilustrând în culoare sau prin cuvânt, o întâmplare imaginară sau o experienţă personală, în acord cu tema concursului. Esesurile şi desenele au fost selectate într-o primă fază de către cadrele didactice, fiind departajate ulterior de juriul World Vision, alcătuit din managerul biroului zonal Constanţa, coordonatorul sectorului educaţie şi specialistul realaţii publice şi comunicare al organizaţiei. Se vor acorda în jur de 30 de premii constând în cărţi adecvate fiecărei vîrste, diplome şi un ceai fierbinte, servit într-o companie selectă, la ceainăria Cărtureşti.

Vă aşteptăm să beţi un ceai fierbinte împreună cu noi, la Librăria Cărtureşti, în timpul decernării premiilor. Vă vom pune la dispoziţie spre publicare cele mai frumoase desene şi eseuri.

România este cea de a 13-a ţară semnatară a Convenţiei ONU (din cele 22 din întreaga lume), prin care violenţa împotriva copilului în familie şi în afara mediului familial este interzisă prin lege.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii