Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii invitaţi să-l susţină pe cel mai bun barman pentru calificarea în competiţia mondială

ro

09 Aug, 2011 18:07 1429 Marime text
wdm_logo.jpgStella Artois World Draught Masters 2011

Stella Artois anunţă organizarea în Constanţa a semifinalei competiţiei sale simbol, World Draught Masters 2011, miercuri, 10 august, în barul Cafe Cafe (Str. Stefan Cel Mare, nr. 4), începând cu ora 18.00.

Cei mai buni barmani constănţeni sunt provocaţi să-şi demonstreze măiestria în turnarea perfectă a unui pahar de bere Stella Artois la draft. În competiţia din Constanţa s-au înscris 10 de barmani, iar pentru a câştiga, fiecare barman va trebui să respecte Ritualul celor 9 paşi de turnare a berii Stella Artois. Evoluţia lor va fi atent monitorizată şi punctată cu stricteţe de un juriu format din 3 specialişti în draught.

Barmanul cu cel mai mare punctaj va urma să reprezinte Bucureştiul în finala naţională pe data de 20 august. Câştigătorul etapei naţionale va reprezenta România la finala mondială a Stella Artois World Draught Masters organizată la Buenos Aires, în Argentina, pe 26 octombrie 2011.

"Această prestigioasă competiţie derulată sub patronajul Stella Artois a ajuns deja la cea de-a cincisprezecea ediţie în acest an, antrenând într-o întrecere foarte strânsă participanţi din 28 de ţări din întreaga lume. În 2006, cel mai bun barman din lume s-a dovedit a fi o româncă şi ne punem mari speranţe că talentul barmanilor români se va impune şi în ediţia din acest an a Stella Artois World Draught Masters", a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing al Bergenbier S. A.

Pentru finala naţională din România se întrec barmani din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

În paralel, în perioada 1-8 august consumatorii Stella Artois pot câştiga o excursie de două persoane la Buenos Aires în cadrul concursului „Descoperă ritualul celor 9 paşi Stella Artois (World Draught Masters)". Desemnarea câştigătorilor se va face, prin tragere la sorţi pe baza unui algoritm electronic, pe data de 20 august cu prilejul finalei naţionale a World Draught Masters. La promoţie participă produsele Stella Artois şi Stella Artois fără alcool îmbuteliate în ambalaje de sticlă şi doze de 0,5l şi 0.33l iar detaliile promoţiei pot fi accesate pe www.stellaartois.ro.

Despre Ritualul celor 9 paşi de turnare Stella Artois

Ritualul celor 9 paşi e construit pe formula şi în limbajul ritualurilor cavalereşti, la care aveau acces doar cei iniţiaţi. Definit cu atenţie, în cele mai mici detalii, ritualul transformă actul turnării berii într-o oficiere în toată puterea cuvântului a cărei destinaţie finală este obţinerea „potirului" perfect de Stella Artois:

1. Purificarea - folosiţi un pahar Stella Artois tip potir proaspăt spălat şi bine clătit.

2. Sacrificiul - deschideţi cepul dintr-o singură mişcare rapidă şi lăşaţi să se scurgă primele picături de bere.

3. Alchimia Lichidă - Tineţi paharul sub cep, fără a-l atinge, înclinat într-un unghi de 45°.

4. Coroana de spumă - Lasaţi paharul în jos pentru a permite formarea naturală a coroanei de spumă

5. Mutarea - închideţi cepul rapid şi îndepărtaţi paharul de sub el pentru a nu lăsa ca picăturile de bere să cadă peste spumă.

6. Tăierea - În timp ce spuma se ridică şi trece peste marginile paharului, îndepărtaţi delicat partea de deasupra cu un cuţit

7. Curăţarea - Curăţaţi tapla şi părţile laterale ale paharului

8. Judecata - Măsuraţi grosimea corectă a spumei care trebuie să fie de două degete

9. Ofranda - Serviţi paharul cu bere clientului pe un biscuite curat având grijă ca sigla să fie de fiecare dată orientată spre client.

Pentru mai multe informaţii despre competiţia Stella Artois - World Draught Masters 2011, vă rugăm să vizitaţi www.stellaartois.com.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Adriana Ruxăndescu, DC Communication, la telefon: + 40312 38 35 sau e-mail: adriana.ruxandescu@dccom.ro

Despre Stella Artois

Istoria Stella Artois îşi are începuturile în anul 1366, în berăria Den Hoorn din Leuven, Belgia - situată în împrejurimile Buxelles-ului. Iniţial, această bere a fost creată pentru a sărbători Crăciunul şi a fost numită Stella (cuvântul latin pentru "stea") datorită excepţionalei sale limpezimi. Stella Artois are o aromă plăcută, uşor amăruie şi oferă o senzaţie de prospeţime la final, ceea ce îi conferă o notă distinctivă faţă de alte tipuri de bere lager din Europa. Stella Artois trebuie servită numai în paharele de tip potir special create pentru ea, care îi evidenţiază culoarea bogată şi aurie şi ii accentuează savoarea desăvârşită.

Despre Bergenbier S.A.

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, ocupând poziţia a 3-a în industria locală a berii, conform datelor de retail audit Nielsen România.

Bergenbier S.A. activează în România din anul 1994. Compania operează în prezent o unitate de producţie la Ploieşti iar echipa numără aproximativ 600 de angajaţi. Compania face parte din grupul StarBev, care mai cuprinde operaţiuni în alte 8 ţări din Centrul şi Estul Europei.

Portofoliul companiei cuprinde mărcile locale: Bergenbier - cu sortimentele Bere blondă, Bere blondă fără Alcool, Nefiltrată din Grâu şi Fresh, Noroc şi mărcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck's şi Löwenbräu. Alături de acestea, compania importă specialităţile belgiene Leffe şi Hoegaarden.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii