Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Unirii se pregateste de Ziua Nationala a Romaniei

ro

02 Nov, 2012 20:50 1519 Marime text

Membrii activi din Republica Moldova ai Consiliului Unirii s-au intrunit joi, 2 noiembrie, in sedinta traditionala, in care au discutat prioritatile din activitatea acestei platforme unioniste. Pe ordinea de zi s-a propus sa se examineze chestiunea marcarii zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, pozitia CU fata de alegerile parlamentare din Romania, de la 9 decembrie, si pregatirea, dupa un an de activitate intense, a lansarii unui manifest al unionistilor, care se afla in curs de redactare.

Referitor la 1 Decembrie, o componenta a CU, Asociatia veteranilor de razboi, "Tiras-Tighina", a depus o cerere la Primaria Chisinau, pentru o manifestare. Aceasta urmeaza sa fie examinata, avind in vedere ca mai figureaza pe site-ul Primariei rezervari ale unor importante spatii publice pe citiva ani inainte la cererea unui partid.

Dupa Marsul Unirii de la 21 octombrie, membrii CU si-au exprimat dorinta de a participa la programul de manifestari de Ziua Nationala a Romaniei de la Alba Iulia, Romania. S-a decis ca membrii si simpatizantii CU, care detin cetatenie romana si doresc sa participe, sa sune la sediul CU - 022 211818, 022 211677 si sa se inregistreze, pretul pentru drum fiind unul acceptabil.

De asemenea, Asociatia veteranilor de razboi "Tiras-Tighina", in cooperare cu Platforma civica "Actiunea-2012" si cu structuri din Romania, intentioneaza sa desfasoare la Chisinau, pe un stadion inca neprecizat, o reprezentare teatrala simbolizind lupta dintre daci si romani, pe 2 decembrie, la care vor fi prezenti si membrii CU.

Pentru manifestarile indicate mai sus acum se cauta mijloace financiare sau logistice, in special pentru cazarea grupului CU care pleaca la Alba Iulia, pe 30 noiembrie spre 1 decembrie, si, respectiv, a grupului ce va oferi un spectacol impresionant la Chisinau, pe 2 decembrie.

Toti cei care pot da o mina de ajutor sunt solicitati sa telefoneze la numerele indicate mai sus, precum si la numerele de celular 069415551 (Nicolae), 069235927 (Ion).

In legatura cu alegerile parlamentare din Romania, membrii prezenti la sedinta au decis ca Platforma unionista "Consiliul Unirii" sa ii indemne pe membrii sai cu drept de vot sa-i sprijine pe acei candidati pentru colegiul din care face parte si Republica Moldova care sunt pentru Unirea celor doua state romanesti. CU nu nominalizeaza persoane, pentru ca din Platforma unionista fac parte membri cu diferite optiuni politice si scopul coordonatorilor este sa faca totul pentru a aduna membri cu diferite convingeri si optiuni, dar solidari pe obiectivul unionist.

Opinia publica va fi anuntata cind Consiliul Unirii va lansa Manifestul unionistilor.

Serviciul de presa al CU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii