Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:39 25 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Comunicat de presă - Rezultatele controalelor tehnice în trafic - 12 august 2014

ro

12 Aug, 2014 11:43 766 Marime text
Registrul Auto Român și Poliția Rutieră trag pe dreapta și verifică autovehiculele care ar putea pune în pericol siguranță în trafic.
 
În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanții Poliției Române au controlat în trafic, la nivelul județului Constanța, 1.087 vehicule. Dintre acestea, la 63,2% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme 48,21% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare). Din procentul de 48,21 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 8,83% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.
 
Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost:
- depășirea nivelului maxim admis de poluare (19,6%)
- probleme legate de identificare (3,4%)
- neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,39%) – ITP expirat sau fals
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.
 
Biroul de Presă
Registrul Auto Român
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii