Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:24 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, acțiune fulger în Constanța și Agigea. Rezultate

ro

23 Dec, 2020 13:31 1041 Marime text
 
În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două controale, pe raza municipiului Constanța, respectiv a localității Agigea, la agenți economici autorizați în vederea comercializării de articole pirotehnice.
 
În urma verificărilor, în zona unui hypermarket a fost identificată o cantitate de 125 de kilograme de materiale pitotehnice din categoriile F2, F3 și P1 (baterii de jocuri de artificii), care erau comercializate, fără drept, persoanelor fizice.
 
Articolele pirotehnice erau depozitate într-un autoturism care ar fi aparținut administratorului societății comerciale în cauză.
 
Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
 
Apropierea sărbătorilor de iarnă ne determină, în fiecare an, să ne ancorăm în frenezia cumpărăturilor de orice fel, astfel încât să fim cuprinși de magia acestor clipe de neuitat alături de cei dragi.
 
Polițiștii constănțeni au printre obiectivele prioritare și prevenirea unor fapte care încalcă legislația în ceea ce privește regimul materialelor pirotehnice, atât de uzitate în perioada Crăciunului și a anului nou.
 
Eforturile poliţiștilor constănțeni sunt îndreptate spre identificarea soluţiilor optime şi implementarea acestora în vederea prevenirii unor incidente tragice cauzate de folosirea fără drept a articolelor pirotehnice, soldate cu victime.

 
Pentru protejarea populației, polițiștii vă recomandă atenție sporită în aceste zile, cu accent deosebit pe însușirea unor aspecte legislative privind clasificarea, limitele de vârstă, condiţiile de achiziţionare, comercializare, deţinere, depozitare, transport şi folosire a articolelor pirotehnice, astfel încât să fie respectate prevederile H.G. 1102/2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii