Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa legat de situatia de la Colterm

ro

26 Nov, 2010 17:24 682 Marime text
Pentru clarificarea situaţiei apărute în legătură cu furnizarea gazului de către OMV Petrom Gaz către Colterm Timişoara facem următoarele precizări:

În perioada 22-24 noiembrie 2010 au avut loc discuţii preliminare legate de rezolvarea problemei furnizării gazului către Colterm de către OMV Petrom Gaz. Primarul Gheorghe Ciuhandu l-a informat pe primul ministru Emil Boc asupra acestei probleme şi a discuţiilor cu OMV Petrom Gaz încă din data de 22 noiembrie 2010.

Cu toate că până în data de 24 noiembrie 2010, la orele prânzului, s-au dat asigurări că nu există probleme legate de furnizarea gazului către Colterm, în aceeaşi zi, la orele 18, OMV Petrom Gaz a anunţat că furnizarea de gaz va fi sistată începând de a doua zi (astăzi) cu începere de la ora 6 dimineaţa.

Drept urmare, în cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie 2010, primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, şi directorul Colterm, Aurel Matei, s-au deplasat la Bucureşti, la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la şi Ministerul Administraţiei şi Internelor în vederea unor discuţii privind furnizarea gazului către Colterm. Domniile lor au solicitat intervenţia Guvernului în vederea continuării furnizării de gaz de către OMV Petrom Gaz în virtutea contractului existent şi în baza unor propuneri făcute de Colterm Timişoara.

În urma intervenţiei noastre la ministrul Economiei, dl Ion Ariton, s-a dispus continuarea furnizării de gaz de la OMV Petrom Gaz către Colterm, urmând ca în cursul zilei de mâine, 26.11.2010, să se perfecteze un nou contract de furnizare cu EON Gaz. Detaliile acestui nou contract vor fi discutate în cursul zilei de mâine cu EON Gaz.

Asigurăm timişorenii că Primăria Municipiului Timişoara şi Colterm depun în acest moment toate eforturile posibile pentru asigurarea confortului termic necesar în locuinţele lor.

Birou Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii