Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerşetorii romăni din Europa strică imaginea celor care muncesc onest

ro

25 Apr, 2012 15:36 263 Marime text

Săptămâna trecută a fost arestată în Madrid o bandă formată din zece persoane de naționalitate română care se ocupa de exploatarea persoanelor cu handicap pe care le aducea din România și le obliga să cerșească în punctele cele mai importante ale Madridului. În fiecare zi aceste persoane erau obligate să lucreze 12 ore timp în care, dupa spusele lor,strângeau 80 Euro. Poliția Națională și cea din Madrid au colaborat la această operațiune care a început în Septembrie în urma sesizării faptului că în ultimul timp numărul cerșetorilor din Spania a crescut considerabil.

FADERE ( Federația asociațiilor de români din Europa) a avut nu de mult un proiect în care a cerut presei din Spania o prezentare obiectivă și direct proporțională a comunității românești. În cele mai multe ocazii, televiziunile din Spania când vorbeau de români în general arătau numai imagini de cerșetori și prostituate indiferent de tema reportajului. Să nu uităm că în acest moment numărul românilor care locuiesc în Spania și care lucrează cinstit și onest este de un milion, în comparație cu cele câteva sute de cerșetori. Astfel, este nejustificat comportamentul presei spaniole de a arăta imagini cu români cerșind și prostituate întotdeauna când se vorbește despre comunitatea românească.

Cred că românii din Europa în nevoi trebuiesc ajutați. Pentru aceasta, am dezvoltat mai multe proiecte și o vom face în continuare, însă cerșetorii profesioniști care au invadat capitalele Europei ar trebui să se apuce de munca sau sa se întoarcă în țară. Toate aceste persoane, care de cele mai multe ori nu au nevoi reale ci ori nu vor să muncească ori sunt victime ale benzilor organizate, strică imaginea tuturor românilor onești si care își văd conștiincios de treabă. Cât despre fenomenul care deja se pregătește în Londra prin creșterea considerabilă a cerșetorilor, prostituatelor și hoților de buzunare români, Poliția din România ar trebui să înceapă o colaborare cu Poliția Națională a Angliei care să aibe ca rezultat stoparea acestui fenomen. A declarat Daniel Țecu președinte FADERE

Presa FADERE

Ti-a placut articolul?

Comentarii