Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Teritorial Constanta al Patronatului Medicinei Integrative - Arta îţi dă aripi...

ro

12 Oct, 2012 01:11 1193 Marime text

fotografie_expozitie_resize.jpgDumincă 7 octombrie, în foaierul Teatrului de Păpuşi Constanţa s-a desfăşurat expoziţia cu goblen-uri realizate de persoanele cu dizabilităţi, beneficiari ai proiectului ,,Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi", proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!, implementat de Asociaţia Patronatul Medicinei Integrative. Organizarea de târguri şi expoziţii în cadrul cărora sunt promovate creaţiile persoanelor cu dizabilităţi este una dintre activităţile proiectului şi se va derula până în ianuarie 2013.

Cele 17 lucrări expuse au fost admirate de peste 200 de persoane: bunici, părinţi şi copii, încântaţi şi uimiţi că acestea au fost realizate de persoane cu nevoi speciale.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul necondiţionat al directorului Teatrului de Păpuşi Constanţa, Lică Gherghilescu.

,, Dacă a coase goblen este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai să o ierte, dar chiar să o caute. Îmi privesc chipul şi îmi cântăresc sănătatea. Amândouă poartă semnele grijilor, ale ambiţiilor şi remuşcărilor care contorsionează fizionomia fiecăruia din noi. Iată de ce ar trebui să iubim arta. Ea procură, acelora care vor să-şi echilibreze viaţa, calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea. Arta îţi dă aripi nu cârje.', spunea una dintre expozante.

Expoziţia a reprezentat o modalitate pentru aceşti oameni buni, generoşi, care trăiesc printre noi,să-şi exprime sensibilitatea în forme artistice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii