Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căutând să își scadă cheltuielile, Băncile își monitorizează mașinile puse la dispoziția angajaților

ro

18 Jan, 2012 17:40 552 Marime text
Scumpirea carburanților și nevoia de scădere a costurilor stimulează vânzarea soluțiilor de supraveghere auto prin GPS. Monitorizarea descurajeaza șoferii agresivi în trafic.

Bucureşti, 18 ianuarie 2012- "La sfârșitul anului trecut a crescut vizibil interesul organismelor financiar - bancare pentru soluțiile de monitorizare a flotelor auto în vederea scăderii considerabile a costurilor cu vehiculele - atât cu combustibilul, cât și cu întreținerea", a arătat Adrian Dinu, director general SAS Grup, liderul pieţei sistemelor de supraveghere a flotelor auto prin GPS. "Către finele anului 2011 am prezentat oferte și am demarat negocierile cu cateva societăți de leasing plus două mari bănci: dată fiind reprezentarea acestora la nivel național și dimensiunile flotelor auto, introducerea sistemelor de supraveghere prin GPS va contribui în mod considerabil la reducerea costurilor aferente cu minim 20%", a precizat Adrian Dinu.
Cu doi ani în urmă, în 2010, companiile multinaționale au fost "clienții vedetă" ai soluțiilor de monitorizare auto prin GPS, devenind mai atente la alte categorii de cheltuieli - în afară de cele cu personalul și cu chiriile. "Firmele care implementează soluțiile de monitorizare a vehiculelor constată că, în medie, din kilometrii parcurși de către angajații lor, doar 40% sunt realizați în interesul companiei și, în plus, mulți angajati creșteau artificial consumul de combustibil printr-un condus agresiv, care atenta la siguranța în trafic", a precizat Adrian Dinu.
Astfel, la un autoturism care realizează o medie de 2.000 km/ lună și care are un consum mediu normat de 7 litri/100 km, dacă este condus agresiv, atunci consumul ajunge la 8,5 litri/100 km, fapt care înseamnă 30 litri de combustibil consumați în plus, adica aproximativ 41 Euro/ lună per mașină. "Achiziția serviciilor a monitorizare auto se poate face inclusiv în leasing (echipament plus abonament lunar), ceea ce presupune un cost lunar care pornește de la 7 euro/vehicul, astfel încât economia realizată doar dacă autovehiculul este condus normal, fără excese și fără agresivitate, este de 34 Euro/ luna/ auto ", a precizat directorul general SAS Grup. Dacă se adaugă și economiile realizate din renunțarea sau taxarea kilometrilor în interes personal, realizarea la timp a lucrărilor de întreținere auto și creșterea eficienței de utilizare etc, atunci firmele, băncile, societățile de leasing etc realizează o economie lunară de minim 50 Euro/luna/auto.
"Din luna februarie 2012, soluțiile de monitorizare auto vor deveni și mai performante în reducerea costurilor și mai ales a furturilor de combustibil, întrucat introducem dispozitive cu ultrasunete pentru citirea nivelului din rezervor. La camioane- de exemplu- sonda nativa (din fabricație) are adesea fluctuații care merg chiar până la 15 litri", a arătat Adrian Dinu. Dispozitivul propus de către SAS Grup are o abatere de maxim 2 litri, nu presupune perfoarea rezervorului și este integrat în soluția de supraveghere auto prin GPS. Pe baza sondei de măsurare a combustibilului se pot obține consumurile și furturile/alimentarile reale cu o precizie de +/- 2 litri, adică se elimina majoritatea pagubelor create de șoferii care obișnuiesc să fure combustibil din rezervoare. "Unul din clienții mari- cu o flotă de 250 de autovehicule de mic tonaj (până în 3,5 tone) și 7 TIR-uri de 20 tone, a constatat că peste 40% din consumul lunar total de carburanți provine doar de la cele 7 camioane mari, așa încât economiile se vor vedea imediat, din prima lună de la montarea sondelor pentru citirea nivelului din rezervor", a precizat Adrian Dinu.
La sfârșitul anului 2011, SAS Grup avea peste 15.000 de echipamente GPS active montate pe vehicule și peste 850 companii clienți, marcând astfel o creștere de 36% față de anul precedent. Firmele de distribuție și producție, companiile multinaționale cu zona de servicii pe care o acoperă și societățile de leasing au contribuit cel mai mult la creșterea înregistrată în domeniu.

Despre S.A.S Grup


Compania S.A.S GRUP, constituită în 2002, are ca obiect de activitate productia, dezvoltarea şi implementarea sistemelor integrate de supraveghere şi urmărire autovehicule prin satelit, atat hardware cat si software, fiind unicul producator integrat de solutii GPS din Romania. În urmă cu 10 ani, S.A.S GRUP a introdus pe piaţa românescă sistemul profesional de urmărire şi supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei soluţii AVL- Automatic Vehicle Location (în România soluţia AVL este mai cunoscutǎ sub numele de "sistem GPS").
Compania S.A.S GRUP este lider pe piaţa sistemelor profesionale de localizare vehicule prin AVL. Peste 850 de companii utilizează tehnologia AVL (sistem GPS) - S.A.S Grup, fiind active peste 15.000 de unităţi GPS.
Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul soluţiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultimă oră, performanţe remarcabile şi largă acoperire.
S.A.S Grup a dezvoltat in 2011 un sistem integrat de routare şi raportare a abaterilor faţă de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto. Sistemul de routare permite automatizarea distribuţiei sau livrărilor, precum şi stabilirea rutelor de parcurs optime de către vehiculele din flota auto; ulterior, soluţia S.A.S GRUP evidenţiază în timp real abaterile faţă de rutele programate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii