Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „O masa dintr-un biscuit" a ajuns la final

ro

22 Dec, 2011 17:09 849 Marime text

World Vision Romania - Biroul Zonal Constanta a lansat pe 11 noiembrie 2011, campania de strangere de fonduri "O masa dintr-un biscuit" pentru a sprijini cantina sociala din Cobadin, unde manaca 70 de elevi de clasele I -VIII, aflati in risc de abandon scolar.

Ca urmare a acestei campanii care a durat 40 de zile, cantina sociala din Cobadin va primi din partea organizatiei World Vision, 26.185 de lei si produse alimentare in valoare de 3815 lei, dintre care o parte s-au dus deja in luna decembrie la cantina.

Banii s-au strans prin colecta publica organizata cu sprijinul voluntarilor World Vision, in 18 unitati de invatamant din judetul Constanta si in Maritimo Shhoping Center si City Park Mall, la final de saptamana. Echipe de cate 3-6 voluntari, echipati cu veste alb- portocalii, brenduite cu sigla organizatiei, au solicitat timp de 10 weekend-uri, in incinta Maritimo, contributii in valoare de 5 lei, de la clientii mall-ului constantean. Ascultati sau ignorati, refuzati politicos sau nu, cei 35 de voluntari, elevi de liceu sau studenti, au discutat cu mii de persoane, carora le-au explicat cat de important este sa doneze orice suma pentru cantina sociala si au reusit sa colecteze in acest mod, jumatate din suma de bani stransa in campanie.

O contributie insemnata la campanie si-a adus-o Complexul Educational "Copilaria", (format din Scoala "P. Ispirescu" si Gradinita "Casuta cu povesti") care a organizat pe data de 5 decembrie, in City Park Mall, evenimentul special "Din inimi de copii pentru copii", pentru cauza sociala a campaniei. Copiii impreuna cu parintii au vandut prajituri si ornamente de Craciun si au strans suma de 8300 de lei pe care au donat-o organizatiei.

De asemenea, s-au remarcat prin modul prin care au organizat si au mobilizat parintii si elevii, Scolile cu clasele I-VII "Ciprian Porumbescu", "Nicolae Tonitza" si "Noua generatie", Cambridge School Constanta precum si Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu". Un mare multumesc il adresam insa tuturor unitatilor scolare care au decis sa faca parte din aceasta campanie si ne-au permis sa le vorbim elevilor despre situatia critica a copiilor din Cobadin, solicitandu-le ajutorul. Acestea sunt: Scoala nr.16, Scoala "Anghel Saligny", Scoala "Grigore Moisil" Navodari, Scoala "Gheorghe Titeica", Scoala "Dan Barbilian", Scoala "B.P. Hasdeu", Colegiul National "Carol I", Liceul Teoretic "Traian", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "G. Calinescu" si Colegiul National "Mircea cel Batran".

Organizatia le multumeste tuturor persoanelor din Constanta pentru donatiile oferite si isi asigura donatorii ca banii lor vor ajunge in farfuria copiilor, sub forma pranzului pe care cei 70 de beneficiari ai cantinei il servesc zilnic, inainte de a intra la ore. Speram ca si dulcea noastra multumire pentru gestul de omenie facut- biscuitul Charite - a fost apreciat si degustat de catre donatori. Copiii din scoli au fost cu siguranta incantati de gustul lor bun si chiar ne-au declarat ca li s-au parut "cei mai buni biscuiti pe care i-au mancat vreodata".

Le multumim tuturor societatilor comerciale din oras care au decis sa sponsorizeze cantina sociala, fie cu bani, fie cu produse alimentare, Registrului Auto Roman, Penitenciarul Poarta Alba, DIICOT-ului si in mod special, Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, care pe data de 20 decembrie, a oferit 60 de pachete cu dulciuri copiilor de la cantina sociala Cobadin si produse alimentare in valoare de 630 de lei. Un gest minunat de Craciun, pentru care le suntem profund recunoscatori!

Chiar daca s-a sfarsit Campania, societatea Dobre si Fiii SRL, producatorul noului sortiment de biscuiti Charite, va continua sa vanda in magazinele sale "biscuitii cu suflet bun" pentru a sprijini cantina sociala din Cobadin si pe viitor.

Tuturor colaboratorilor, partenerilor, partenerilor media - TV Neptun si Radio Vacanta, voluntarilor, donatorilor si sponsorilor care ne-au sprijinit in Campania "O masa dintr-un biscuit", le multumim calduros si le uram "Sarbatori fericite!". Le dorim sa aiba un an nou plin de impliniri si bucurii, la fel cum il vor avea si cei 70 de copii din Cobadin care vor putea manca si in 2012, datorita domniilor lor, o masa calda la cantina, continuindu-si astfel educatia.

Sponsorii campaniei: SC. Dacris SRL, Iaki Hotel, Emsi Advertising, Regional Air Services, Atlantis Mar Group, Avon Cosmetics Romania, Dina Jumps, Zumba Fitness, Total Fitness, Scoala de dans "Salsa Encanto", Tango Magico si Barcagii.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii