Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania „Dăruiește șansa la viață copiilor din Africa" continuă - Florin Piersic Jr. și UNDP România sprijină eforturile World Vision

ro

12 Sep, 2011 18:19 1374 Marime text
copii_africa.jpgBucurești, 12 septembrie 2011 - Florin Piersic Jr. se alătură campaniei de strângere de fonduri derulată de organizația World Vision la nivel internațional -„Dăruiește șansa la viață copiilor din Africa" . Actorul va sprijini World Vision România în acțiunile de ajutorare pentru copiii din Africa și va încerca să strângă fonduri pentru a oferi unui număr cât mai mare de copii și familii șansa la viață.

„Am acceptat fără a sta pe gânduri propunerea World Vision de a contribui la ajutorarea copiilor din Africa. Am facut asta din convingere. World Vision este o entitate care chiar se ocupă la nivel mondial de povestea asta urâtă și fără sfârșit. Dacă o să am zile, peste câțiva ani o să merg cu World Vision în Africa. Și-o să stau acolo un timp. O să-mi fac vreo 3-4 vaccinuri și să merg să văd cum e să fii copil și să n-ai nicio jucărie. Și nici măcar un sandwich de la fastfood sau vreun gunoi din ăsta de băgat în stomac. Faceți și voi ceva - intrați pe pagina World Vision România (http://www.worldvision.ro/daruiestesperanta.php.), citiți poveștile de acolo, uitați-vă la clipurile postate pe Facebook (http://www.facebook.com/WorldVisionRomania) și reacționați - donați, povestiți-le prietenilor despre ce se întâmplă, orice numai nu rămâneți îndiferenți", este mesajul lui Florin Piersic Jr.

În acest moment, 3,2 milioane de persoane din Somalia au nevoie urgentă de ajutor. Aproape o jumătate de milion de copiii din această țară nu au ce să mănânce. 140 000 dintre ei pot muri în orice clipă din cauza formelor grave de malnutriție. Alte 2 milioane de persoane și-au părăsit căminul în căutarea sprijinului, trecând granița în Kenya sau Etiopia sau refugiindu-se în alte zone ale Somaliei.

„Comunitatea internațională se luptă să asigure populației accesul necondiționat la ajutor de subzistență indiferent unde se află. Pe 29 Iulie, a fost lansat un apel de urgență de aproximativ 1 miliard de dolari pentru a răspunde proporțiilor dezastrului. Până acum, apelul este finanțat doar 43% și este urgenta nevoie de mai mulți bani pentru a răspunde tuturor nevoilor de bază. În numele UNDP România (United Nations Development Programme for Romania - Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România), fac apel la toti oamenii să susțină initiativele de acordare de asistență astfel încât să putem salva viețile oamenilor care au nevoie de noi în acest moment critic" a declarat doamna Yesim Oruc Kaia, reprezentant UNDP, susținătoare a campaniei „Dăruiește șansa la viață pentru copiii din Africa".

World Vision International a strâns până acum 36 de milioane USD și intervine în zonă oferind alimente și suplimente nutritive, medicamente, asistență medicală de urgență, produse de igienă, apă potabilă, sprijin pentru captarea apei din râuri, consultanță agricolă pentru salvarea recoltelor etc.

5000 de corturi servesc deja drept adăpost pentru 30. 000 de persoane din tabăra de refugiați din Dadaab (Kenya) și, de asemenea, au fost distribuite medicamente și consumabile medicale în valoare de peste 100 000 USD. Pe lângă aceste acțiuni, World Vision asigură necesarul de apă potabilă pentru 180 000 de beneficiari și derulează un program de hrană pentru 65. 000 de copii și mame care alăptează.

Alătură-te și tu cauzei World Vision și oferă-le copiilor din Africa șansa la viață!

www.worldvision.ro

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii