Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calificări în turism la prima școală profesională privată din Constanța

ro

11 Jun, 2012 22:20 1036 Marime text

În contextul unui interes crescut al elevilor și părinților, precum și al agenților economici pentru școala profesională, care se va relua începând cu anul școlar 2012-2013, Fundația Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară, prin Liceul de Gastronomie, Restaurante și Hoteluri Ing. Nejloveanu Niculae, anunță că în perioada 11 iunie - 31 august 2012 au loc înscrieri pentru elevii interesați.

La prima școală profesională particulară din Constanța se pot înscrie absolvenți ai clasei a IX a care doresc să urmeze o pregătire profesională de calitate, la standarde europene, pentru calificările bucătar și ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație. Durata studiilor este de 2 ani, după care elevii pot continua studiile la liceu, seral sau cu frecvență redusă.

Ponderea mare a pregătirii practice (60% în clasa a X a și 75% în clasa a XI a) asigură și garantează formarea competențelor solicitate în prezent pe piața europeană și mondială a muncii, cu atât mai mult cu cât elevii sunt îndrumați individual de către tutori de practică.

De asemenea, parteneriatul internațional pe care unitatea școlară îl dezvoltă cu Centrul de Profesii Culinare Paris (CEPROC) asigură obținerea unui certificat cu recunoaștere Europeană.

Pentru o prezentare mai amplă a școlii profesionale sunt invitați reprezentanții mass-media la conferință de presă organizată marți, 12.06.2012, orele 1200, la sediul Fundației Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară din b-dul 1 Decembrie 1918, nr.12, Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii