Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa Romana de Marfuri Prima tranzactie cu medicamente incheiata in ringul BRM

ro

17 May, 2010 18:33 1067 Marime text
Bursa Romana de Marfuri a organizat in data de 14.05.2010 prima tranzactie cu medicamente pe Piata la disponibil in ringul specializat.

Pentru şedinţa de tranzacţionare desfăşurată la sediul BRM, pe platforma electronica, a fost înregistrat un ordin iniţiator de vanzare „Vitamina C Arena 750 mg/5 ml, 5 fiole" (substanta activa: acidum ascorbicum), aparţinând societăţii Arena Group SA.

Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 18 lei/cutie (o cutie contine 5 fiole a 5 ml injectabil).

În urma licitaţiei electronice, preţul final de 18,48 lei/cutie a fost acceptat de Arena Group SA. Preţul este exclusiv TVA, iar condiţia de livrare este Franco depozit beneficiar. Valoarea totală de tranzacţionare se cifrează la 924.000 lei.

Pe Piata la disponibil a BRM se pot tranzactiona marfuri fungibile, din care fac parte si substantele active ale medicamentelor. Prin tranzactionarea acestora pe platforma electronica a BRM si obtinerea preturilor in sistem bursier, se pot obţine economii importante pentru sistemul de sanatate

Despre BRM: Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, in acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil si Piata licitatiilor. Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in cele11 ringuri: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, carbune, certificate CO2, marfuri generale, medicamente, materiale de constructii, legume si fructe, cereale si ringul contractelor de procesare combustibili. In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere. Pe Piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice de produse, servicii si lucrari pentru orice tip de autoritate contractanta. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 35 terminale.

BIROUL DE PRESA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii