Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barca, Real Madrid si Bayern s-au nascut la fel

ro

11 Nov, 2011 22:10 937 Marime text

FCIB - CAMPANIE NATIONALA DE SUBSCRIPTIE PUBLICA DE ACTIUNI NTRU INFIINTAREA INVESTITORULUI NR. 1 DIN FOTBALUL ROMANESC

La o saptamana de la demararea campaniei noastre, ne putem declara multumiti de startul acesteia, initiativa fiind anuntata in zeci de publicatii de raspandire internationala, nationala si locala, starnind vii reactii si aprige polemici in randul pasionatilor de fotbal, cu precadere pe seama discretiei fondatorilor si a sanselor de reusita ale proiectului nostru investitional fotbalistic.

Cu aceasta ocazie, le multumim miilor de suporteri pentru interesul manifestat in mod direct fata de proiectul FCIB, de pe toate continentele lumii, din Canada, SUA, Ecuador, Ghana, Africa de Sud, Australia, Thailanda, aproape din toate tarile europene si, un in ultimul rand, din Romania. Interesul publicului s-a orientat, cu precadere, asupra mesajelor si articolelor noastre, vizand apoi subscrierea de actiuni, misiunea si intrebarile si raspunsurile preformulate.

Avem in continuare convingerea ca receptivitatea si dezbaterea publica se vor orienta, foarte curand, spre fondul proiectului nostru, nu numai unul inedit, dar si unul deosebit de amplu si captivant, prin care se doreste reformarea unui club de fotbal din prima liga, in cele mai mici detalii.

Referitor la nenumaratele comentarii, adesea savuroase si pline de imaginatie, care au vizat, indeosebi, anonimatul initial al fondatorilor campaniei noastre, precizam ca "marele secret al micii idei" a fost dezvaluit prompt, printr-un articol postat pe prima pagina a site-ul nostru.

In ceea ce priveste acest anonimat autoimpus, fondatorii au considerat firesc sa nu se erijeze in liderii proiectului, cu atat mai mult cu cat unul din principiile proiectului FCIB a fost rezumat la deviza: „fara patroni, fara pseudo-finantatori!". Consideram ca numai printr-o astfel de abordare putem ramane consecventi valorilor democratice promovate.

Fata de reactiile unor patroni si conducatori de seama din Liga I, la adresa proiectului FCIB, fondatorul coordonator, Andrei Bereczki, declara urmatoarele:

„Campania noastra ofera mai mult decat o simpla idee. Proiectul FCIB, asa cum l-a adoptat presa, pune la dispozitia adevaratilor iubitori ai fotbalului un cadru juridic indispensabil si o platforma publica de promovare, indispensabile pentru infiintarea unei entitati legale, cu un capital financiar absolut curat. Avem ca obiectiv resuscitarea unui club de fotbal de prima liga si dorim sa demonstram ca si romanii sunt in stare sa se asocieze pentru a construi o echipa de top. Acelasi lucru s-a intamplat, cu zeci de ani in urma, in tarile din Europa de Vest. Asa au luat nastere majotitatea cluburilor din Peninsula Iberica, printre care super-echipele FC Barcelona si Real Madrid, dar si populara Benfica Lisabona ori legendara Bayern Munchen, in Germania. Pe de alta parte, apreciez pozitia favorabila a unora dintre conducatorii din Liga I, fata de ideea ce sta la baza proiectului FCIB. Toata suflarea fotbalistica de buna-credinta invoca continuu lipsa unei initiative care sa schimbe ceva in bine in fotbalul autohton, care sa ne apropie cumva de modelul international fotbalistic, atat la nivel investitional si managerial, cat la cel al performantelor competitionale. Acum se poate realiza acest lucru, totul pornind de la o baza solida, curata si transparenta, fara oameni „patati". Ca o premiera, pot sa va dezvalui ca printre colaboratorii nostri se numara deja licentiati in management sportiv, cu master la Johan Cruyff University."

Reamintim ca in Romania, conform statisticilor oficiale, exista peste 1,5 milioane de intreprinzatori activi si circa 16.500 milionari in euro, iar pentru succesul proiectului nostru sunt necesari sa subscrie, pana la 30 martie 2012, unul din o suta de suporteri romani din tara si strainatate.

Departamentul comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii