Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apreciem schimbarea de atitudine față de beneficiarii POS DRU

ro

27 Feb, 2013 19:41 846 Marime text

Apreciem schimbarea de atitudine față de beneficiarii POS DRU intervenită la nivel oficial și consacrată prin scrisoarea transmisă de către Primul Ministru, domnul Victor Ponta, beneficiarilor POS DRU. Această scrisoare constituie o formă de recunoaștere a străduințelor atâtor organizații și a angajaților acestora pentru binele comun, spălând ceva din umilințele îndurate de atâția oameni.

Scrisoarea este momentul culminant al mai multor eforturi desfășurate atât din partea domnului ministru Eugen Teodorovici, care s-a remarcat prin introducerea unei noi abordări a acestei situații, mult mai apropiată de interesele României, cât și din partea directorului general al AM POS DRU, Cristian Ababei, pentru rezolvarea situației disperate în care se află proiectele POS DRU și cei care se străduiesc din răsputeri să le implementeze, .

Mulțumirea noastră este cu atât mai mare cu cât această recunoaștere vine la capătul mai multor luni de eforturi pe care le-am depus pentru conștientizarea opiniei publice și a celor responsabili asupra situației grave în care se găsesc beneficiarii POS DRU și nedreptăților pe care sunt nevoiți să le înfrunte, inclusiv datorită imaginii create la nivel oficial, eforturi care au culminat cu Studiul privind situația beneficiarilor pe care l-am transmis tuturor factorilor decizionali. Sperăm ca această schimbare de viziune să se reflecte în plan concret, în activitatea de zi cu zi a beneficiarilor, inclusiv prin însușirea observațiilor noastre și preluarea unui număr semnificativ din propunerile pe care le-am avansat.

Chiar dacă această schimbare de viziune încă mai coexistă cu situații dificile ale beneficiarilor, nu toți reușind să se bucure până acum de plata tuturor cererilor de rambursare validate, de plata prefinanțărilor sau de rambursarea TVA, la care se adaugă sutele de cereri de rambursare blocate într-un proces de verificare mult prea greoi, generator de noi blocaje (toate aceste situații neplăcute fiind trăite și de noi cu vârf și îndesat), este certă raza de speranță pe care ea o aduce cu sine într-o zonă ce părea uitată de lume și de politicieni.

Considerăm că un astfel de moment ar putea aduce în prim plan importanța investiției în resurse umane pe care o reprezintă POS DRU, generând totodată preocuparea pentru sprijinirea organizațiilor capabile să implementeze în mod corect proiecte și să contribuie la absorbția fondurilor structurale.

În condițiile în care cofinanțăm, alături de Uniunea Europeană și statul român, aceste proiecte sociale suntem în mod impropriu numiți beneficiari; beneficiarii sunt cetățenii români. Numele mai potrivit pentru toate aceste organizații este cel de investitori strategici, având în vedere atât rolul lor în absorbția fondurilor structurale cât și contribuția semnificativă, deseori inovativă, la dezvoltarea socială.

Director,

Rotilă Viorel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii