Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AD HOC concertează la Alba Iulia şi Poienari

ro

30 Sep, 2011 18:01 905 Marime text

Weekendul acesta, trupa AD HOC are un program plin: tinerii muzicieni pot fi văzuţi şi ascultaţi sâmbătă, 1 octombrie, la Festivalul „Dilema Veche - Plăcerile vieţii" de la Alba Iulia şi duminică, 2 octombrie, la „Pro Istoria Fest - Sistem şi prietenii - Cetatea Poienari, respect pentru trecut".

Proiectul AD HOC a pornit aproape ca o joacă, din pasiunea unor tineri studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor de profil, dornici să promoveze muzica din vechime. Într-un timp destul de scurt, AD HOC a început să fie privit cu seriozitate de promoteri şi colegi, primind tot mai multe invitaţii de a participa la evenimente diverse, de la festivaluri cu specific medieval, până la turnee cu trupe din străinătate.

În decembrie 2010, trupa Ad Hoc a susţinut primul turneu de promovare în Reşiţa, Timişoara, Arad, Oradea, Cluj şi Zalău, pentru ca, la foarte scurt timp, în martie 2011, să fie invitată să susţină un turneu împreună cu trupa irlandeză Coras. În mod foarte încurajator, publicul de club, adept al tipurilor de muzică actuale şi aşa-zis comerciale, a întâmpinat muzica medievală cu interes şi a primit Ad Hoc cu căldură.

Au urmat colaborări individuale sau colective cu Fishermann'S Orchestra (Elveţia) şi cu Bordo Sarkany Regizene Rend (Ungaria). Trupa Ad Hoc a fost inclusă în turneul "Pro Istoria Fest - Sistem şi prietenii - respect pentru trecut", proiect în desfăşurare.

Au participat la Festivalul Medieval de la Braşov, la Festivalul Luminii (Oradea), la Ora Pământului, la StudFest, la expoziţii, lansări de carte, diverse evenimente culturale sau mondene.

Cea mai recentă şi interesantă experienţă Ad Hoc a fost participarea la spectacolul-concert "Tribute To Remember Freddie Mercury", unde a interpretat, cu mijloacele proprii (instrumente clasice), piese din repertoriul Queen.

Iniţiatorii trupei AD HOC au ales muzica medievală, pentru melodicitatea ei specifică, melodicitate care o păstrează actuală şi o face să fie iubită de categorii de public diverse. Studiind, au descoperit că muzica medievală face bine şi la inimă şi la minte. Aşa că şi-au propus să o dăruiască mai departe.

Atmosfera spectacolelor Ad Hoc este definită chiar de numele trupei. Ad Hoc este un proiect deschis, în permanentă mişcare. Show-urile sunt personalizate, creativitatea fiind punctul forte al trupei, care are chiar deschiderea de a deveni proiect interactiv, atunci când situaţia permite.

Repertoriul Ad Hoc este divers, cu bucăţi muzicale preluate din Evul Mediu, dar şi cu prelucrări după trupele internaţionale care promovează cu succes acelaşi gen: Blackmore's Night, Loreena McKennitt etc.

Video:

http://www.youtube.com/watch?v=A6mH4KSW7Hg

http://www.youtube.com/watch?v=A6mH4KSW7H

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii