Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:49 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Educației la Colegiul Comercial Carol I

ro

06 Oct, 2015 10:01 1040 Marime text
 Educația  este un pariu pentru viitor și ar trebui celebrată pemanent. 
Din 1994 ziua de 5 octombrie devine oficial Ziua Educației. Cu această ocazie se organizează activități diverse menite să valorifice potențialul  elevilor și al profesorilor dincolo de orele de  clasă.Anul acesta pentru elevii și profesorii   Colegiului Comercial Carol I,  ziua de 5 octombrie  a reprezentat o nouă provocare  la creativitate și dialog.
 Sub genericul Școala cea bună e aceea în care și școlarul îl învață pe profesor a spus  Nicolae Iorga  s-a desfășurat Sesiunea de referate și comunicări pentru elevi care face parte dintr-un proiect mai amplu cu titlul Noi și educația coordonat de profesorii Ciobanu Ioana,Gheorghe Veronica,Marin Nicoleta, Paraschiv Nicoleta, Gheorghe Oana,Lungu Tudora, Prahoveanu Ioana, Postelnicu Mihaela, Știucă Izabela. De menționat că participarea elevilor a fost remarcabilă și extrem de diversă: prezentări multimedia ,eseuri, recitaluri de poezie,expoziții.
 Proiecția filmului Fluturii sunt liberi , vizionări de filme documentare  cu titlul  E bine să fii cool! pe tema siguranței  pe internet urmate de dezbateri, vizite la Biblioteca Județeană, ateliere de creație plastică și literară sunt alte activități  la care caroliștii, elevi și dascăli  au participat în 5 octombrie.
Ziua dedicată Educației  a fost o zi plină de dinamism și entuziasm în care i- am descoperit pe boboci iar  cei mai mari și-au validat aptitudinile ne-a mărturisit d-na director Adriana Dima.
Şcoala are o semnificaţie mai profundă, ea inundă graniţele betonate ale unei instituţii şi se întrepătrunde cu viaţa. Şcoala pentru orice elev reprezintă un mod de viaţă, este cuvântul care guvernează universul adolescentin, este instituţia unde ne petrecem majoritatea timpului un citat pe care elevii de la Carol au dorit să-l comenteze. 
Nelson Mandela spunea că educația este cea mai  bună armă pentru a schimba lumea  aceasta va fi tema de reflecție  pentru  următoarele activități ce se vor desfășura pe tot parcursul anului la Colegiul
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii