Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O carte este un dar pe care o poți deschide iar și iar”- activitate găzduită de Biblioteca Județeană Constanța

ro

07 Feb, 2024 17:20 821 Marime text


Sursa foto: Facebook/ Biblioteca Județeană Constanța




 
  • Miercuri, 7 februarie 2024, Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” Constanța a găzduit în Sala de evenimente de la parter, activitatea „O carte este un dar pe care o poți deschide iar și iar”.
 
Activitatea a fost organizată pentru a celebra Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. Astfel, copiii au fost încurajați să ia o carte și să citească cu voce tare.
 

„Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări. Această zi a fost creată de o organizație nonguvernamentală, numită LitWorld, cu sediul în orașul american New York. Inițiativa lor și-a propus încă de la început să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor”, potrivit unei postări pe Facebook a Bibliotecii Județene Constanța.

 

„Oaspeții noștri au fost copiii din clasa pregătitoare D, elevi ai Școlii Gimnaziale nr.28 “Dan Barbilian”, sub îndrumarea prof. înv. primar Fătu Oana Magdalena, care a avut-o alături pe conf.univ.dr. Dana Trifan Enache de la Facultatea de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța. Copiii au avut ocazia să participe la această activitate în spațiul Bibliotecii unde s-au bucurat să citească împreună, să asculte cu atenție, să se joace interactiv și să își petreacă timp împreună în prezența cărților”, mai arată anunțul.

 
Activitatea face parte din evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună -ZICI.

Citește și
Lansarea revistei de cultură „Steaua Dobrogei”, la Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii