Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou parteneriat bilateral şcolar COMENIUS la Liceul Teoretic "Ovidius"

ro

05 Nov, 2013 14:53 1252 Marime text
Intre 11 și 26 octombrie 2013 s-a desfășurat  în localitatea Gravina, din Puglia, Italia, prima mobilitate  din cadrul proiectului Comenius bilateral „Le journal de mes rêves”, un parteneriat între Liceul Teoretic „Ovidius”, Constanța, Romania  și Liceul Ştiinţific „Giuseppe Tarantino” din Gravina, Puglia, Italia. La această mobilitate au participat 25 de elevi ovidiști, însoţiţi de profesor Lavinia Gheorghiu, responsabil de proiect și doamnele profesoare Mariana Popovici și Alina Trache, membre în echipa de proiect.
In cele două săptămâni petrecute la Gravina, elevii români au avut ocazia să participa la cursuri alături de elevii italieni, dar gazdele au pregătit pentru ei și un program mai deosebit: au vizitat și alte şcoli din Gravina, au fost primiţi la primărie de către primarul din Gravina care și-a arătat disponibilitatea și deschiderea pentru proiectul Comenius, au văzut o piesă de teatru realizată de elevii italieni, la Teatrul Vida din Gravina, au vizitat Bari și Matera, acesta din urma aflat sub patrimoniul UNESCO pentru unicitatea sa, au vizitat oraşul Barletta, unde au avut ocazia de a vedea expoziţia de pictură a lui De Nittis, precum şi oraşele Trani, Altamura şi Castel del Monte.
In cea de-a doua săptămână elevii ovidişti au început să redacteze articole pentru primul număr de ziar pe care îl vor scrie împreună cu elevii italieni, prima temă a acestuia fiind „Tinerii și Societatea”.
Prof. Lavinia Gheorghiu, coordonatorul proiectului ne-a declarat „Suntem convinşi că aceasta primă experienţă din parteneriatul nostru Comenius bilateral, nu este decât o primă pagină, din multe altele, ce le vom scrie împreună cu noii prieteni italieni, pagini ce vor rămâne o viaţă în sertarul preţios al amintirilor la care vom reveni mereu pentru a ne bucura de ele”.
 
 
Dir. adj.
Prof. Carmen Bucovală
Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii