Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Pilot ”50-50 creșterea eficienței energetice în unitățile de învățământ”, desfășurat la Techirghiol

ro

13 Apr, 2016 13:21 2270 Marime text
În perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” din Techirghiol s-a numărat printre cele 6 școli alese la nivel național pentru implementarea Proiectului Pilot ”50-50 creșterea eficienței energetice în unitățile de învățământ”.

Campania a fost inițiată de Asociația Environ și Institutul Independent pentru Probleme de Mediu din Germania, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București, pornind de la rezultatele obținute în cele 5000 de școli din Germania, dar și în alte state europene.

            Scopul proiectului este de a implica elevi și cadre didactice în procesul de creștere a eficienței energetice a unităților de învățământ, prin aplicarea unor măsuri practice și prin adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător.
            Prima vizită a constat în realizarea turului energetic al clădirii și prezentarea aparaturii necesare măsurătorilor. A urmat alegerea eșantionului de elevi (clasa a VII-a B) și informarea acestora cu privire la anumite noțiuni teoretice, modalități de lucru, consemnarea rezultatelor. În perioada februarie – aprilie s-au făcut măsurători de temperatură, intensitate luminoasă, cantitate de CO2, iar în această lună a avut loc întâlnirea de bilanț pentru etapa de informare a proiectului. Cu acest prilej, elevii au realizat referate, afișe, planșe, prin care au prezentat concluziile muncii lor.

            În data de 19 aprilie, directorul liceului, prof. Mihai Coiciu și coordonatorul echipei energetice, prof. Eugenia Banzea vor fi prezenți la festivitatea de încheiere a primei etape a proiectului, care va avea loc la Brașov.
Consilier de imagine, prof. Florescu Anamaria
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii