Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitatie eveniment Prof.Dr.Dumitru Octavian UNC

ro

29 Mar, 2012 22:36 1217 Marime text

Spatiul cultural dobrogean se imbogateste saptamana aceasta prin lansarea cartii Interferente culturale, semnata de Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc. Lansarea are loc vineri, 30 martie, ora 17.00, la Muzeul de Arta Constanta. La eveniment vor fi prezente personalitati ale lumii medicale din Constanta si din tara si nume sonore ale spatiului cultural dobrogean.

Interferente culturale este volumul care reuneste munca sustinuta a Prof. Dr. Dumitru Octavian Unc, desfasurata pe parcursul a trei ani de zile, la postul de televiziune MTC-TV Constanta. Cartea cuprinde transcriptul a 27 de discutii purtate in platourile MTC-TV Constanta, cu personalitati ale Constantei precum IPS Teodosie Tomitanul, Carol Friedmann, Seful Clinicii de Psihiatrie Constanta, Dr. Olga Surdu, prof.dr. Tode Viorel, prof. Corneliu Amariei, Prof. Dr. Vasile Sarbu, Conf. Dr. Doina Pauleanu, Director ul Muzeului de Arta Constanta si Lucian Iancu, Directorul Teatrului de Stat Constanta.

"Am avut sansa ca pe parcursul a aproape trei ani, sa realizez in cadrul postului de atunci, MTC-TV Constanta, o emisiune TV cu subiect medical. Mi s-a permis sa aleg singur formatul emisiunii, subiectele dezbaterilor sau invitatii acestora. M-am gandit ca telespectatorii sunt in general interesati de temele medicale, de abordarile unor boli sau aspectele terapeutice dar, ca prea multi termeni tehnici sau o discutie savanta despre medicina, pot deveni plictisitoare." (Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc, Interferente culturale)

Desi realizate in urma cu zece ani, cele 27 de interviuri sunt si astazi de actualitate.

"Ceea ce am dorit sa obtin in cadrul Interferentelor medicale a fost, dincolo de informatia arida, stiintifica, despre boli si educatie sanitara, o cunoastere a ceea ce inseamna sistemul medical, sistemul asigurarilor sociale, invatamantul medical, trairile profesionale, dificultatile medicale sai ale personalului medical (...). Subiectele abordate atunci cred ca sunt valabile si astazi, acesta fiind practic motivul principal al publicarii cartii de fata." (Prof. Dr. Octavian Dumitru Unc, Interferente culturale)

Prof.dr.Octavian Unc Dumitru este autorul a 290 de lucrari stiintifice, dintre care 60 publicate in extenso. A semnat de asemenea 16 monografii si cursuri ce au vazut lumina tiparului. In 2005 a publicat volumul de poezie, Versuri pictate.

Profesorul universitar dr.Octavian Dumitru Unc este reprezentantul scolii medicale si chirurgicale dobrogene, cu o intensa activitate chirurgicala si culturala in ultimii douazeci de ani. Este, de asemenea, si fondatorul primei clinici private de chirurgie din Constanta.

Date de contact:

Prof. Dr. Dumitru Octavian UNC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii