Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INTERCULTUAL MARCH la Liceul International de Informatica din Constanta

ro

10 Mar, 2009 22:46 1123 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

INTERCULTUAL MARCH

Catedra de limbi moderne din cadrul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa a organizat cu prilejul săptămânii interculturalităţii, activitatea denumită sugestiv "INTERCULTURAL MARCH", care  s-a desfăşurat în perioada 9-10 martie a.c.
Evenimentul a fost organizat de prof. Elena Dorobanţu, sefa catedrei de limbi moderne din cadrul liceului şi cu sprijinul celorlalţi  profesori de limbi străine din cadrul liceului.
 Programul a cuprins momente artistice, prezentări în power-point şi un concurs de cultură generală, toate activităţile fiind reprezentative pentru ţările pe care le promovăm: Marea Britanie, Spania şi Turcia.
“Pentru că zilele acestea sărbătorim “Săptămâna diversităţii” ne-am gândit să marcăm şi noi acest eveniment, mai ales că în liceul nostru se studiază drept limbi moderne engleza, spaniola turca şi germana. Prin această activitate am încercat să prezentăm cultura şi tradiţiile ţărilor pe la promovăm. Copiii s-au implicat cu suflet în această activitate şi sperăm ca aceasta să devină o tradiţie în liceul nostru” a precizat Elena Dorobanţu, şeful catedrei de limbi moderne.      
În cadrul momentelor artistice a fost prezentat dansul “Silifke”, specific Turciei, elevii de la clasele a IX-a au dansat pe muzică latină, a fost prezentată un act din piesa Romeo şi Julieta, au fost interpretate diferite melodii de reportoriul internaţional, reprezentative ţărilor mai sus menţionate.
În a II-a parte a evenimentului s-a desfăşurat concursul de cultură generală, intitulat INTERCULTURAL CONTEST. De altfel, în liceu, au fost expuse diferite materiale informative despre aceste ţări.
Pentru că evenimentul s-a desfăşurat imediat după  “Ziua Mamei”, din program nu au lipsit prezentările şi poeziile despre mamă, care au fost recitate în cele trei limbi.
Activitatea s-a încheiat cu cântecul “We will rock you”, interpretat de toţi elevii implicaţi în acest program, după care participanţii au degustat din bucătăriile tradiţionale specifice celor trei ţări.

       Consilier de imagine
       Sibel ABDI
Tel: 0721.182526
E-mail: sibel632@yahoo.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii