Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul MUN (Model United Nations) pentru elevii și studenții constănțeni

ro

04 Nov, 2013 13:26 1687 Marime text
Proiectul “MUN Club Constanta”, sub egida ONG-ului “Centrul European de Responsabilitate Sociala” si a Palatului Copiilor, și-a inceput oficial activitatea pe 1 Noiembrie 2013 si a fost un adevarat succes. Initiativa elevei Liceului International de Informatica Constanta, Elif Memet – președinta si fondatoarea MUN Club Constanta, de a înființa un astfel de club, a adunat aproape douăzeci de tineri cu interese in stiintele politce, Natiunile Unite, multiculturalism, istorie și geografie, la Palatului Copiilor, cu ocazia deschiderii oficiale.
 “Desi stiam cat de mult m-am implicat atât eu, cât si colegii din board-ul de conducere, de realizarea acestui vis, am fost surprinsa de entuziasmul si aprecierea membrilor fata de toata munca noastra. Probabil pentru ca MUN Club Constanta este ceva nou, inovator mai ales in regiunea Dobrogea. Avem deja un program foarte bine stabilit pentru anul academic 2013-2014, ce urmareste pregătirea membrilor ca viitori delegați, evoluand de la ascultatorii activi ai prelegerilor pe marginea războaielor maritime până la dezbateri la Palatul Parlamentului legate de drepturile omului in tarile din Lumea a III-a” precizat Elif Memet.
 
MUN Club Constanța este primul și unicul club de pregatire a elevilor si studenților pentru conferințele simulatorii ale Organizatiei Natiunilor Unite, Model United Nations, conferințe ce se desfășoara pe tot mapamondul. Scopul acestuia este dezvoltarea valorilor culturale, a talentului oratoric, a spiritului de iniţiativǎ, toleranţei culturale şi fair-play în rândul tinerei generaţii, prin participarea la proiectul, ce cuprinde clubul de training MUN şi dezbateri, cursuri şi prelegeri pe teme ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, “MUN Constanţa Club”, a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 26 ani înscrişi la liceele şi universitǎţile din judeţul Constanţa.
Aceste cursuri se desfășoara în fiecare vineri, intre orele 16:00-17:00, in sala de Studii Europene de la Palatul Copiilor. Cursurile cuprind atât prelegeri ale profesorilor din învațământul liceal si universitar, videoconferinte cu foști organizatori din strainatate, cât si prezentari ale fostilor delegati ce formeaza o parte din board-ul de conducere: Elif Memet, Evelyn Paris si Erda Gemil. În acest sens, clubul deja a semnat parteneriate cu Liceul Teoretic International de Informatică și Colegiul Național Mircea cel Bătrân.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii