Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:05 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua întâlnire din cadrul proiectului multilateral Comenius cu titlul ”Mare Nostrum”

ro

20 Jan, 2014 14:26 1054 Marime text
COMUNICAT DE PRESA

În perioada 21-23 ianuarie 2014, va avea loc, la Constanța, a doua întâlnire din cadrul proiectului multilateral Comenius cu titlul ”Mare Nostrum”. Proiectul este rezultatul unui parteneriat între școli din șase țări europene: Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Portugalia și România.

Scopul proiectului este acela de a crea un parteneriat între școli europene situate în apropierea mării, tema centrală fiind aceea a studierii ecosistemului costier. Ideea de bază a acestui proiect este că școala trebuie să încerce să adopte o transformare graduală din educația tradițională către demersul de a deveni un “mediu de cercetare și învățare”, adică de a asocia valențele educative ale învățării în clasă, dar și ale muzeelor, laboratoarelor de cercetare, spațiului natural, astfel încât cercetarea va înlocui simpla transmitere a cunoștințelor, trezind în elevi dorința de a înțelege singuri adevăratul sens al proceselor și fenomenelor, de a deveni responsabili pentru devenirea lor ca cetățeni informați și proactivi.

Vă invităm să luați parte la activitățile dedicate acestui proiect, printre care se vor număra: activități de laborator, legate de caracteristicile Mării Negre, seminar de dansuri tradiționale, un tur al centrului istoric al Constanței, vizitarea cetății Histria și a acvariului din Tulcea, prezentări susținute de ONG Mare Nostrum și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, precum și de elevii Liceului Teoretic ”Ovidius”, un spectacol cu muzică și dansuri tradiționale, street motion și muzică ușoară și altele.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Lifelong Learning, acțiunea Comenius, și se va desfășura în anii școlari 2013-2014 și 2014-2015.

Director, Coordonator proiect
Director adjunct,
prof. Cristina Anghel prof. Carmen Bucovală

Ti-a placut articolul?

Comentarii