Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz va ataca dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa

ro

17 Sep, 2010 21:57 1434 Marime text

Vineri, 17 Septembrie 2010

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a primit astăzi o delegație a Facultății de Medicină Constanța, formată din prof. univ. Dr. Petru Bordei, prof. univ. dr. Ion Bordeianu, prof. univ. dr. Nicolae Ceamitru și prof. univ. dr. Gheorghe Ionel Comșa, care au solicitat sprijinul reprezentantului Guvernului în soluționarea problemelor cu care se confruntă și care au constituit motivul protestului spontan al cadrelor didactice și studenților în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, din cursul acestei dimineți.

Printre aspectele care aduc serioase atingeri învățământului medical constănțean, precum și calității actului medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, delegații au semnalat numirea unor medici în funcțiile de șefi de secție, fără respectarea prevederilor Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, desființarea sau comasarea unor secții și compartimente, refuzul managerului spitalului de a pune la dispoziția Facultății de Medicină în anul universitar 2010-2011 a sălilor de curs în care s-a desfășurat până acum activitatea universitară medicală ș.a.

"Vom analiza toate aspectele semnalate, precum și Dispoziția Nr. 806 a președintelui Consiliului Județean Constanța privind numirea șefilor secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență, și, dacă situația o va impune, o vom ataca în contencios-administrativ. De asemenea, voi convoca săptămâna viitoare toți factorii implicați în acest conflict, pentru un dialog profesionist, care să conducă la soluții pertinente și legale. Este inadmisibil să se ia măsuri care să afecteze actul medical și activitatea universitară de specialitate, care în cei 20 de ani de la înființarea Facultății de Medicină a ajuns la standarde remarcabile, fiind o facultate de referință a Universității Ovidius Constanța și a învățământului medical românesc." a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz la finalul întrevederii.

Nr. 192/CP/17.09.2010
Cancelaria Prefecului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii