Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiu international pentru micul pianist al C.N.A Regina Maria

ro

18 May, 2010 15:49 4008 Marime text

diploma12.jpgColegiul Naţional de Arte „Regina Maria" şi-a adăugat în palmares încă un premiu important. Elevul Muşat Mădălin, din clasa a VII-a A, sub îndrumarea doamnei profesor Taina Scarlat a obţinut Premiul al III-lea la concursul Jeunesses International Music Competition din cadrul EUROPAfest 2010, la pian. Singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică, se desfăşoară în Bucureşti între 7 şi 13 mai.

Peste 250 de artişti din 36 de ţări susţin concerte de excepţie pe scenele Capitalei - Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Română, Hard Rock Cafe sau Art Jazz Club au răsunat în acordurile unora dintre cele mai cunoscute nume ale scenelor Europei şi SUA. EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Pricipesa Margareta şiPrincipele Radu. Pe 13 mai, Gala EUROPAfest a celebrat, într-o atmosferă plină de emoţie şi entuziasm, cei mai buni muzicieni ai Europei. Seara au fost aduse în concert cele mai apreciate prezenţe din festival, în faţa publicului numeros reunit în Sala Mică a Palatului Regal. Cu aceeaşi ocazie a fost decernată Diploma de Excelenţă din partea Casei Regale.

Competiţia este una dintre cele mai renumite din ţară şi din străinătate, la ea participând concurenţi din 23 de ţări. Anul acesta disciplina de concurs a fost pianul. Concurenţii au fost repartizaţi pe categorii de vârstă. La categoria B (10-14 ani) au fost înscrişi 17 candidaţi. Concursul cuprinde două etape : în prima etapă trebuie interpretată o piesă preclasică şi o piesă romantică - etapa fiind eliminatorie. După prima etapă au mai rămas în competiţie 8 concurenţi. În etapa a doua s-au interpretat: o piesă clasică, una modernă şi o piesă de virtuozitate. Juriul a fost alcătuit din profesori universitari din China, Japonia, Austria şi România.

Elevul Muşat Mădălin nu este la primul lui succes. El a mai obţinut următoarele premii:

2008 - Premiul II la Olimpiadanaţională de interpretare - faza judeţeană

2008 - Premiul II la Concursul Internaţional de interpretare instrumentală "George Georgescu" -Tulcea

2009 - Premiul I la Olimpiada naţională de muzică - faza judeţeană

2009 - Premiul II laOlimpiada naţională de muzică - faza zonală

2009 - Menţiune la Concursul "Millenium piano" - Bucureşti

La această competiţie au mai participat şi alţi elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria": Popa Camil, ediţia 2006, pian, prof. Taina Scarlat, Burneci Sebastian, ediţia 2000, trompetă (Premiul II), prof. Burneci Doina.

Jeunesses International Music Competition, editia a XVIII-a, 7 - 13 mai 2011, are ca disciplină de concurs: FLAUT.

Prezentare

Eveniment cu traditie de 17 ani, Jeunesses International Music Competition este unul dintre programele de succes ale jmEvents.ro. Alaturi de misiunea de a descoperi si promova tinere talente, evenimentul imbina competitia cu master-class si prezinta concerte de muzica clasica pentru fanii din intreaga lume.

Desfasurat anual din 1993, concursul are ca discipline, alternativ: vioara, flaut, clarinet, pian si compozitie. Evenimentul este unic prin participarea muzicienilor in cadrul a 4 categorii de varsta, de la cele mai fragede, 5 - 6 ani, pana la categoria master a unui concurs international, 18 - 30 ani.

Juriul este international si cuprinde interpreti si profesori, experti recunoscuti in domeniu, cu o mare experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.


Jeunesses International Music Competition, editia a XVII-a, 7 - 13 mai 2010 are ca disciplina de concurs : PIAN.

Participantii la concurs trebuie sa se incadreze intr-una dintre urmatoarele categorii de varsta:

  • Categoria de varsta A - nascuti dupa 1.01.2000
  • Categoria de varsta B - nascuti intre 1.01.1996 - 31.12.1999
  • Categoria de varsta C - nascuti intre 1.01.1992 - 31.12.1995
  • Categoria de varsta D - nascuti intre 1.01.1980 - 31.12.1991

Premiile, echivalentul a 10.000 Euro in bani, instrumente si burse, vor fi decernate de un juriu alcatuit din personalitati de renume ale vietii muzicale romanesti si internationale, care vor aprecia atat aspectul tehnic, cat si cel expresiv al interpretarii.

De asemenea, laureatii concursului vor fi inclusi cu prioritate in programele interne si internationale organizate de jmEvents.ro / Jeunesses Musicales Romania. Interpretarile din cadrul concursului pot fi transmise sau inregistrate de catre un post de radio si de catre un post de televiziune si vor putea fi folosite, de asemenea, in cadrul altor emisiuni difuzate in Romania sau in strainatate, in direct sau redifuzate, integral sau partial.

Juriul Jeunesses International Music Competition 2010 -Pian, este international si cuprinde interpreti si profesori, experti recunoscuti in domeniu, cu o mare experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Juriul este format din:

Anton Voigt / Austria - Presedinte
Profesor - Universitatea Anton Bruckner, Linz
Presedinte - EPTA Austria

Horia Sabin Dragoi / Romania
Profesor
Director - Liceul de Muzica George Enescu, Bucuresti

Sachiko Kodama / Japonia
Pianist
Profesor Emeritus - Universitatea Nationala de Muzica

Viniciu Moroianu / Romania
Profesor - Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti

Jia Xie / China
Profesor - Shanghai Conservatory of Music

Concurenti:

In concurs s-au inscris 71 pianisti din 23 tari: Africa de Sud, Austria, Belarus, Bulgaria, China, Coreea, Elvetia, Germania, Grecia, Japonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, SUA, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Laureatii Jeunesses International Music Competition 2010



Categoria A (pana la 10 ani)
Premiul I: Boyadzhiev Emil - Bulgaria
Premiul II: Borz Andra - Romania
Premiul III: Karagyozov Krikor - Bulgaria
Special Prize: Spac Vladimir - Romania

Categoria B (10 - 14 ani)
Premiul I: Ursu Melisa - Moldova
Premiul I: Xu Jinzhao - China
Premiul III: Musat Madalin Nicolae - Romania (C.N.A. „Regina Maria", Constanta)

Categoria C (14 - 18 ani)
Premiul I: Gologan Andrei - Romania
Premiul II: Pilsan Aaron - Austria
Premiul III: Li Zixiao - China

Categoria D (18 - 30 ani)
Premiul II: Lee Esther - Statele Unite ale Americii / Germania
Premiul II: Muresan Valentin - Romania
Special Prize „Sabin V. Dragoi": Bodnar Denys - Ucraina

Jeunesses International Music Competition, editia a XVIII-a, 7 - 13 mai 2011, are ca disciplina de concurs: FLAUT.

Jeunesses International Music Competition se incadreaza in programele organizate de jmEvents.ro / Jeunesses Musicales Romania, care exista din 1993. Eveniment unic in Romania, seria de concerte si concursuri desfasurate sub numele EUROPAfest reprezinta, de-a lungul celor 16 ani, un real succes in brandingul de tara.
Din 2005 EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Pricipesa Margareta siPrincipele Radu. Parteneri traditionali ai evenimentului sunt: Unicef, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, diferite centre culturale si ambasade.
Evenimentul a reusit sa se impuna pe piata muzicala romaneasca si internationala si printr-o agenda diversificata de la an la an. Concertele de blues, pop, jazz sau muzica clasica satisfac gusturi dintre cele mai variate. Astfel azi, fiecare zi a festivalului ofera o agenda bogata si garantia unor momente inedite. Pe parcursul unei saptamani, 7 - 13 mai, festivalul ofera un melanj inedit intre blues, jazz, pop si clasic.

  • Concertul de Celebrare a Zilei Europei
  • Concerte Jazz, Blues & Pop
  • Bucharest International Jazz Competition
  • Jeunesses International Music Competition
  • Concerte de muzica clasica
  • Jam sessions / Master-classes
  • Caffe Festival
  • Gala Laureatilor

Partener
EUROPAfest 2010 este un proiect realizat cu suportul programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

Toate informatiile au fost preluate de pe site-ul www.jmevents.ro/www.EUROPAfest.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii